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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  16/10/2017
Data da última atualização:  21/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AKOLGO, G. A.; ESSANDOH, E. O.; GYAMFI, S.; ATTA-DARKWA, T.; KUMI, E. N.; MAIA, C. M. B. de F.
Afiliação:  Gilbert Ayine Akolgo, Mechanical and Manufacturing Engineering Department, University of Energy and Natural Resources; Eric Osei Essandoh, Mechanical and Manufacturing Engineering Department, University of Energy and Natural Resources; Samuel Gyamfi, Mechanical and Manufacturing Engineering Department, University of Energy and Natural Resources; Thomas Atta-Darkwa, Mechanical and Manufacturing Engineering Department, University of Energy and Natural Resources; Ebenezer Nyarko Kumi, Mechanical and Manufacturing Engineering Department, University of Energy and Natural Resources; CLAUDIA MARIA BRANCO DE F MAIA, CNPF.
Título:  The potential of a dual purpose improved cookstove for low income earners in Ghana: improved cooking methods and biochar production.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Renewable & Sustainable Energy Reviews, v. 82, p. 369-379, Feb. 2018.
DOI:  10.1016/j.rser.2017.09.044
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Many cookstove designs and biochar programs have been implemented in many countries around the world. These programs have had varied degrees of success which is generally low. Some were able to achieve all their target objectives, others achieved a fraction of their target objectives whiles others achieved different results from their initial targets. The low success rates have been attributed to disregard for various users? considerations by the past implementers of such designs and programs. This study seeks to determine the factors and features that Ghana cookstove users want to be incorporated in the designs of their cookstove and biochar programs. The study used a nationwide survey of household cooks. It was found that about 99% of the respondents will prefer a smokeless cook stove. The challenges that they will want eliminated from the conventional cooking systems are ranked from the highest to the lowest as: smoke and heat (35.80%), difficulty in use (21.8%), cost of cooking systems (6.8%), faulty parts (3.1%), and fuel availability (2.90%). About 83% of the respondents have no idea of the use of charcoal as a soil amendment tool (biochar), which presents an opportunity to educate the communities about the potential of biochar to improve soil fertility and quality. This paper therefore recommends that future cookstove designers, researchers and biochar programs implementers consider elimination of smoke and heat as well as fuel availability ahead of the other factors ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cozimento; Improved cookstove; Multifeed gasifier.
Thesagro:  Biomassa; Fogão.
Thesaurus Nal:  Biochar; Biomass; Cooking.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56014 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  SIQUEIRA, R. S. de; TEIXEIRA, M. A.; MENDONCA, R. C. S.; COELHO, D. T.
Título:  Desenvolvimento de Yersinia enterolitica durante o processamento de salame tipo italiano.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 14., 1994, Sao Paulo. Resumo... Sao Paulo: SBCTA:1994.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Culturas laticas; Produto carneos; Salame tipo italiano.
Thesagro:  Microbiologia; Yersinia Enterocolitica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA6468 - 1UPCSP - --1994/0142002.00335
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