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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  08/06/2022
Data da última atualização:  08/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TRINCHEZ, D.; CARNEIRO, C. V. G. C.; BRAGA, M.; ALMEIDA, J. R. M. de.
Afiliação:  DÉBORA TRICHEZ; CLARA VIDA G. C. CARNEIRO, Bolsista, UnB - Embrapa Agroenergia; MELISSA BRAGA, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE.
Título:  Recent progress in the microbial production of xylonic acid.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  World Journal of Microbiology and Biotechnology, v.38, n. 127, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11274-022-03313-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Interest in the production of renewable chemicals from biomass has increased in the past years. Among these chemicals, carboxylic acids represent a significant part of the most desirable bio-based products. Xylonic acid is a five-carbon sugar-acid obtained from xylose oxidation that can be used in several industrial applications, including food, pharmaceutical, and con-struction industries. So far, the production of xylonic acid has not yet been available at an industrial scale; however, several microbial bio-based production processes are under development. This review summarizes the recent advances in pathway characterization, genetic engineering, and fermentative strategies to improve xylonic acid production by microorganisms from xylose or lignocellulosic hydrolysates. In addition, the strengths of the available microbial strains and processes and the major requirements for achieving biotechnological production of xylonic acid at a commercial scale are discussed. Efficient native and engineered microbial strains have been reported. Xylonic acid titers as high as 586 and 171 g L −1 were obtained from bacterial and yeast strains, respectively, in a laboratory medium. Furthermore, relevant academic and industrial players associated with xylonic acid production will be presented.
Palavras-Chave:  Bio-based products; Biomass hydrolysate; Microbial carboxylic acid production; Xylonic acid.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
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CNPAE4049 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMONDO, V. H. V.; CICERO, S. M.; DOURADO-NETO, D.; PUPIM, T. L.; DIAS, M. A. N. Effect of seed vigor on intraspecific competition and grain yield in maize. Agronomy Journal, Madison, v. 105, n. 1, p. 222-228, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPUPIM, T. L.; CARVALHO, M. L. M. de; PÁDUA, G. P. de; NERY, M. C.; FRANÇA NETO, J. B. Ocorrência de sementes verdes e qualidade fisiológica de sementes de soja. Informativo ABRATES, Pelotas, v.15, n.1/3, p. 238, ago. 2005. Ref. 396. Edição dos Resumos do XIV Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, ago. 2005.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMONDO, V. H. V.; CICERO, S. M.; DOURADO-NETO, D.; PUPIM, T. L.; DIAS, M. A. N. Seed vigor and initial growth of corn crop. Revista Brasileira de Sementes, v. 35, n. 1 p. 64-69, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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