|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
20/02/2009 |
Data da última atualização: |
29/04/2009 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
ALMEIDA, A. M. M. de. |
Afiliação: |
Ana Maria Mazotto de Almeida, UFRJ. |
Título: |
Uso de queratinases para obtenção de peptídeos para ração animal. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
2008. |
Páginas: |
193 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Ciências Biológicas) - Instituto de Microbiologia Prof. Paulo de Goés, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2008. Orientadora: Alane Beatriz Vermelho, UFRJ; Co-orientadora: Sonia Couri, CTAA. |
Palavras-Chave: |
Hidrolisado de queratina; Otimização; Queratina; Queratinase; Ração animal. |
Thesagro: |
Farinha de Pena. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00741nam a2200193 a 4500 001 1416992 005 2009-04-29 008 2008 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, A. M. M. de 245 $aUso de queratinases para obtenção de peptídeos para ração animal. 260 $a2008.$c2008 300 $a193 f. 500 $aDissertação (Mestrado em Ciências Biológicas) - Instituto de Microbiologia Prof. Paulo de Goés, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2008. Orientadora: Alane Beatriz Vermelho, UFRJ; Co-orientadora: Sonia Couri, CTAA. 650 $aFarinha de Pena 653 $aHidrolisado de queratina 653 $aOtimização 653 $aQueratina 653 $aQueratinase 653 $aRação animal
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
04/02/2016 |
Data da última atualização: |
03/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, G. R.; MAISASHVILI, A.; RICHARDSON, J. W.; CARVALHO, C. O. |
Afiliação: |
GLAUCO RODRIGUES CARVALHO, CNPGL; Aleksandre Maisashvili, Texas A & M University; James W. Richardson, Texas A & M University; Clesiane O. Carvalho, UFLA. |
Título: |
Demand analysis on food: effects of Bolsa Família on dairy consumption as a source of calcium. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Planejamento e Políticas Públicas, n. 45, p. 221-244, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bolsa Família is a conditional cash transfer program in Brazil, which aims to improve education, health and nutrition in poor households. Dairy products are also representative in terms of food expenses in Brazil besides being an important source of calcium. This paper aims to evaluate effects of Bolsa Família on the dairy products demand. Survey data from 55,700 households collected in 2008/2009 by the Brazilian Bureau of Statistics (IBGE) are used. The Heckman two-step method is applied for the estimation. The results suggested that Bolsa Família increases the probability of buying milk powder and unpasteurized milk. As for policy consideration, managing unpasteurized milk and other nutritional education procedures should be considered to improve health and nutrition for low income families. |
Palavras-Chave: |
Cash transfer; Price-elasticity. |
Thesaurus NAL: |
food policy; nutrition. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138462/1/Cnpgl-2015-PlanPolPubl-Demand.pdf
|
Marc: |
LEADER 01427naa a2200205 a 4500 001 2036153 005 2024-02-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, G. R. 245 $aDemand analysis on food$beffects of Bolsa Família on dairy consumption as a source of calcium.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aBolsa Família is a conditional cash transfer program in Brazil, which aims to improve education, health and nutrition in poor households. Dairy products are also representative in terms of food expenses in Brazil besides being an important source of calcium. This paper aims to evaluate effects of Bolsa Família on the dairy products demand. Survey data from 55,700 households collected in 2008/2009 by the Brazilian Bureau of Statistics (IBGE) are used. The Heckman two-step method is applied for the estimation. The results suggested that Bolsa Família increases the probability of buying milk powder and unpasteurized milk. As for policy consideration, managing unpasteurized milk and other nutritional education procedures should be considered to improve health and nutrition for low income families. 650 $afood policy 650 $anutrition 653 $aCash transfer 653 $aPrice-elasticity 700 1 $aMAISASHVILI, A. 700 1 $aRICHARDSON, J. W. 700 1 $aCARVALHO, C. O. 773 $tPlanejamento e Políticas Públicas$gn. 45, p. 221-244, 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|