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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
15/10/2021 |
Data da última atualização: |
11/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PAES, S. A.; ROSADO, A. W. C.; REIS, A.; PEREIRA, O. L. |
Afiliação: |
SIMONE ALBINO PAES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ANDRÉ WILSON CAMPOS ROSADO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; AILTON REIS, CNPH; OLINTO LIPARINI PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
Molecular phylogeny and morphological characterization of the aetiological agent of sour rot on fruits and vegetables in Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Pathology, v. 71, n. 2, p. 386-399, Feb. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/ppa.13473 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This research aimed to determine the identity of 165 fungal isolates associated with sour rot obtained from fruits and vegetables in Brazil, and to evaluate the effect of different temperatures on the incidence of sour rot on artificially inoculated tomato fruits. Based on the phylogenetic analyses of DNA sequences from the D1/D2 domain of the large subunit (LSU) rRNA gene and morphological analyses, 129 samples belonged to Galactomyces candidus, 15 to G. candidum var. citri-aurantii, 6 to G. phurueaense, 2 to Gal. pseudocandidus, 1 to Hyphopichia burtonii, 1 to H. khmerensis, 3 to Saccharomycopsis crataegensis, 1 to S. vini, 1 to Magnusiomyces tetrasperma, 1 to Trichosporon coremiiforme, and 1 to Zygoascus meyerae. |
Palavras-Chave: |
Rot disease. |
Thesaurus Nal: |
Dipodascaceae; Geotrichum; Postharvest diseases. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01416naa a2200217 a 4500 001 2135381 005 2022-03-11 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/ppa.13473$2DOI 100 1 $aPAES, S. A. 245 $aMolecular phylogeny and morphological characterization of the aetiological agent of sour rot on fruits and vegetables in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThis research aimed to determine the identity of 165 fungal isolates associated with sour rot obtained from fruits and vegetables in Brazil, and to evaluate the effect of different temperatures on the incidence of sour rot on artificially inoculated tomato fruits. Based on the phylogenetic analyses of DNA sequences from the D1/D2 domain of the large subunit (LSU) rRNA gene and morphological analyses, 129 samples belonged to Galactomyces candidus, 15 to G. candidum var. citri-aurantii, 6 to G. phurueaense, 2 to Gal. pseudocandidus, 1 to Hyphopichia burtonii, 1 to H. khmerensis, 3 to Saccharomycopsis crataegensis, 1 to S. vini, 1 to Magnusiomyces tetrasperma, 1 to Trichosporon coremiiforme, and 1 to Zygoascus meyerae. 650 $aDipodascaceae 650 $aGeotrichum 650 $aPostharvest diseases 653 $aRot disease 700 1 $aROSADO, A. W. C. 700 1 $aREIS, A. 700 1 $aPEREIRA, O. L. 773 $tPlant Pathology$gv. 71, n. 2, p. 386-399, Feb. 2022.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 1 | |
1. |  | SILVA, J. K. da; BATISTA, A. G.; CAZARIN, C. B. B.; DIONISIO, A. P.; BRITO, E. S. de; BIASOTO, A. C. T.; MARÓSTICA JUNIOR, M. R. Functional tea from a Brazilian berry: overview of the bioactives compounds. LWT - Food Science and Technology, v. 76, p. 292-298, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 1 | |
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