Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
21/05/2024 |
Data da última atualização: |
23/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CASTRO, F. B. De A. L. de; CASTRO, F. G.; CUNHA, M. R. da; PACHECO, S.; FREITAS-SILVA, O.; NEVES, M. R.; KLEIN, M. R. S. T. |
Afiliação: |
FERNANDA BARBOZA DE ARAUJO LIMA DE CASTRO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; FLÁVIA GARCIA CASTRO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; MICHELLE RABELLO DA CUNHA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; SIDNEY PACHECO, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; MARIO FRITSCH NEVES, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; MARCIA REGINA SIMAS TORRES KLEIN, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO. |
Título: |
Acute efects of cofee consumption on blood pressure and endothelial function in individuals with hypertension on antihypertensive drug treatment: A randomized crossover Trial. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
High Blood Pressure & Cardiovascular Prevention, v. 31, p. 65–76, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s40292-024-00622-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee is a complex brew that contains several bioactive compounds and some of them can influence blood pressure (BP) and endothelial function (EF), such as caffeine and chlorogenic acids (CGAs). |
Palavras-Chave: |
Ácido clorogênico; Chlorogenic acids; Função endotelial; Hipertensão arterial. |
Thesagro: |
Café; Cafeína; Consumo Alimentar; Pressão Arterial. |
Thesaurus Nal: |
Blood pressure; Caffeine; Coffee (beverage); Hypertension. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01332naa a2200349 a 4500 001 2164362 005 2024-05-23 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s40292-024-00622-8$2DOI 100 1 $aCASTRO, F. B. De A. L. de 245 $aAcute efects of cofee consumption on blood pressure and endothelial function in individuals with hypertension on antihypertensive drug treatment$bA randomized crossover Trial.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aCoffee is a complex brew that contains several bioactive compounds and some of them can influence blood pressure (BP) and endothelial function (EF), such as caffeine and chlorogenic acids (CGAs). 650 $aBlood pressure 650 $aCaffeine 650 $aCoffee (beverage) 650 $aHypertension 650 $aCafé 650 $aCafeína 650 $aConsumo Alimentar 650 $aPressão Arterial 653 $aÁcido clorogênico 653 $aChlorogenic acids 653 $aFunção endotelial 653 $aHipertensão arterial 700 1 $aCASTRO, F. G. 700 1 $aCUNHA, M. R. da 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 700 1 $aNEVES, M. R. 700 1 $aKLEIN, M. R. S. T. 773 $tHigh Blood Pressure & Cardiovascular Prevention$gv. 31, p. 65–76, 2024.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |