Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
08/01/2025 |
Data da última atualização: |
09/01/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARAÚJO, L. G. S. DE; RODRIGUES, T. H. S.; RATES, E. R. D.; ALENCAR, L. M. R.; ROSA, M. de F. |
Afiliação: |
LAYANNE GUEDES SILVA DE ARAÚJO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARÁ; TIGRESSA HELENA SOARES RODRIGUES, STATE UNIVERSITY OF ACARAÚVALLEY, SOBRAL; ERICK RAFAEL DIAS RATES, FEDERAL UNIVERSITY OF MARANHÃO; LUCIANA MAGALHÃES REBELO ALENCAR, FEDERAL UNIVERSITY OF MARANHÃO; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT. |
Título: |
Production of Cellulose Nanoparticles from Cashew Apple Bagasse by Sequential Enzymatic Hydrolysis with an Ultrasonic Process and Its Application in Biofilm Packaging. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Omega, 9, 50671−50684, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1021/acsomega.4c08702 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cellulose nanostructures obtained from lignocellulosic biomass via enzymatic processes may offeradvantages in terms of material properties and processing sustainability. Thus, in this study, cellulose nanoparticles with a spherical morphology were produced through the enzymatic hydrolysis of cashew apple bagasse (CAB). |
Palavras-Chave: |
Biofilm Packaging; Ultrasonic Process. |
Thesagro: |
Caju. |
Thesaurus Nal: |
Cashew fruit; Cellulose; Nanoparticles. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
null Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |