Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
11/08/2021 |
Data da última atualização: |
12/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BERNDT, A.; ABDALLA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; A. L. ABDALLA, Universidade de São Paulo; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Greenhouse gases in animal agriculture: science supporting practices. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 14, n. S3, p. s425-s426, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S1751731120001810 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editorial. |
Conteúdo: |
The populational growth, the increase of demand for livestock product, the technological progress, the changes in income distribution, concerns related to climate change and environment have been driving the scientific community to develop knowledge regarding sustainable animal agriculture. Climate change represents a significant threat, with an estimated increase of the average global temperature at the end of the 21st century (compared with 1980 to 1999) between 1.8°C (B1 scenario) and 4.0°C (A1FI scenario) (IPCC, 2007). This shift in temperature represents a direct and indirect impact on agriculture systems as well as on human and animal health. Animal agriculture sustainable production systems can present key solutions in a changing climate, at the same time as reducing its impact so as not to aggravate it further (Gaughan et al., 2019). |
Palavras-Chave: |
Pecuária sustentável. |
Thesagro: |
Bovino; Efeito Estufa; Gado Leiteiro; Gás; Metano; Mudança Climática. |
Thesaurus Nal: |
Climate change; Dairy cattle; Greenhouse effect; Methane. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |