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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
13/12/2007 |
Data da última atualização: |
10/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
FUKUDA, W. M. G.; OLIVEIRA, L. A. de; PEREIRA, M. E. C.; CEBALLOS, H.; NUTT, M.; CARVALHO, J. L. V. de. |
Afiliação: |
Wânia Maria Gonçalves Fukuda, CNPMF; Luciana Alves de Oliveira, CNPMF; Márcio Canto Perira, CNPMF; Hernan Ceballos, CGIAR; Marilia Nutt, CTAA; José Luiz Viana de Carvalho, CTAA. |
Título: |
Enhancement of carotenoids content in cassava roots to alleviate vitamin A deficiency in human populations. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Vitamin A dificiency is one of the most serious nutritional problems affecting world population, causing serious health problems such as night blindness in children. This problem also affect brazilians, mainly those living in rural areas and specially in semi-arid regions. Current efforts to reduce the damages caused by vitamin A deficiency focus on vitamin supplementation, generating a yearly cost of many million dollars. A complementary strategy was launched with the HarvestPlus Program (Biofortification Challenge Program) that seeks to reduce micronutrient malnutrition by breeding nutrient-dense staple crops, including pro-vitamin A carotenoids (HarvestPlus, 2006). |
Thesagro: |
Alimentação; Alimento; Mandioca; Nutrição Humana. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Registros recuperados : 1 | |
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