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1.Imagem marcado/desmarcadoLISBOA, M. dos S.; FERNANDES, C. I.; OLIVEIRA, M. Z. A. de; OLIVEIRA, J. R. P.; CAVALCANTI, M. P.; BARBOSA, C. de J. Fungos associados a frutos de maracujá em pós-colheita produzidos no Estado da Bahia. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 9., 2015: Cruz das Almas, BA. Pesquisa: para quê? para quem? : resumos. Brasília, DF : Embrapa, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/04/2021
Data da última atualização:  30/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  SANTOS, T. B.; ARA[UJO, F. P. de; NETO, A. F.; FREITAS, S. T. de; ARAÚJO, J. de S; VILAR, S. B. de O.; ARAÚJO, A. J. B.; LIMA, M. S.
Afiliação:  T. BARBOSA SANTOS; F. P. DE ARAUJO; A. F. NETO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; J. DE SOUZA ARAÚJO; S. B. DE OLIVEIRA VILAR; A. J. BRITO ARAÚJO; M. S. LIMA.
Título:  Phytochemical compounds and antioxidant activity of the pulp of two brazilian passion fruit species: Passiflora cincinnata Mast. And Passiflora edulis Sims.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  International Journal of Fruit Science, v. 21, n. 1, p. 255-269, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1080/15538362.2021.1872050
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  About 600 species of Passiflora are described around the world, of which 120 are native to Brazil. In the present work, the phytochemical compounds were analyzed by high-performance liquid chromatography, and the antioxidant activities (AOX) were measured in the pulp of P. edulis and P. cincinnata species. The P. edulis presented a higher bioactive content and AOX when compared to P. cincinnata. Citric and malic acids were the main organic acids found. The principal component analysis-PCA associated the highest values of quercetin-3-glucoside, hesperidin, trans-caftaric acid, chlorogenic acid, caffeic acid, p-coumaric acid, trans-resveratrol, rutin, procyanidin-B2, epigallocatechin-gallate and epicatechin-gallate, to P. cincinnata. The P. edulis was associated with higher values of total phenolic, vitamin C, total carotenoids, AOX (DPPH? , ABTS+? and FRAP), cis-resveratrol, naringenin, kaempferol-3-glucoside, myricetin and procyanidin-B1. P. cincinnata, although not a commercial species such as P. edulis, presented phenolic compounds and antioxidant activity in acceptable values, including the high values of quercetin 3-glucoside. The present study contributes to the knowledge of the physical-chemical composition of the Passiflora species.
Palavras-Chave:  HPLC; Passiflora cincinnata.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Composto Fenólico; Fruta Tropical; Maracujá; Passifloraceae.
Thesaurus NAL:  Passiflora edulis f. edulis; Passion fruits; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59511 - 1UPCAP - DD
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