BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/04/2001
Data da última atualização:  25/04/2023
Autoria:  CHEN, M.; WOLIN, M. J.
Afiliação:  Division Laboratories and Research, New York State Department of Health, Albany, New York 12201.
Título:  Influence of CH4 production by Methanobacterium ruminant on the fermentation of glucose and lactate by Selenomonas ruminant.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  Applied and Environmental Microbiology, v.34, n.6, p.756-759, December-1977.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A method is described for increasing the production of H2 from glucose or lactate by Selenomas ruminatium by sequential transfers in media containing pregrown Methanobacterium ruminatium. The methanogen uses the H2 formed by the selenomonad to reduce CO2 to CH4. Analysis of fermetation products from glucose showed that lactate was the major product formed from glucose by S. ruminantium alone. Several sequential transfers in the presence of the methanogen caused a marked decrease in lactat production, which was accompanied by an increase in acetate. When lactate was the fermentation substrate, S.ruminantium alone produce propionate, acetate, and CO2. Addition to the pregrown methanogen in the sequential transfer procedure caused a significant decrease in the prodution of propionate and an increase in acetate formed from lactate. These results are interpreted in terms of the influence of H2 utilization by the methanogen on the production of H2 versus lactate or pripionate from reduced pyridine nucleotides by S. ruminatium.
Thesagro:  Bactéria.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF18992 - 1ADCAP - DDPublicação digitalS1907
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCUNICO, M. M.; LOPES, A. R.; CÔCCO, L. C.; YAMAMOTO, C. I.; PLOCHARSKI, R. C. B.; MIGUEL, M. D.; GRIGOLLETI JUNIOR, A.; AUER, C. G.; MIGUEL, O. G. Phytochemical and antibacterial evaluation of essential oils from Ottonia martiana Miq. (Piperaceae). Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 18, n. 1, p. 184-188, 2007.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional