BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/12/2024
Data da última atualização:  06/12/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANJOS, M. R. dos; JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; WILHELM, A. E.; PACHECO, S.
Afiliação:  MARIANNA RAMOS DOS ANJOS, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA.
Título:  Métodos para determinação de vitamina D por cromatografia líquida de alta eficiência: uma revisão.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Revista Virtual de Química, v. 16, n. 3, p.445-455, 2024.
DOI:  http://dx.doi.org/10.21577/1984-6835.20240008
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Scientific community’s interest in the role of vitamin D in health has increased greatly in recent years. About 1 billion people around the world have deficiency or insufficiency of this vitamin. This statistic is worrying, as vitamin D is indispensable to human health. Accurate measurement of vitamin D is necessary to provide adequate recommendations for supplementation for at-risk groups and to monitor regulatory compliance. Since both under-dosing and overdosing of vitamin D can have adverse health effects, adequate control of the presence of this vitamin in both food and supplements is necessary. Determination of vitamin D in foods represents an enormous analytical challenge because the chemistry of this vitamin is complex and the methods are detailed and time-consuming. The objective of this work is to review the analytical methods for vitamin D determination in foods, using high-performance liquid chromatography as an analytical tool.
Palavras-Chave:  HPLC; Vitamin D2; Vitamin D3.
Thesaurus Nal:  Cholecalciferol; Ergocalciferol.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15874 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGO-COMINO, J.; LÓPEZ-VICENTE, M.; KUMAR, V.; RODRÍGUEZ-SEIJO, A.; VALKÓ, O.; ROJAS, C.; POURGHASEMI, H. R.; SALVATI, L.; BAKR, N.; VAUDOUR, E.; BREVIK, E. C.; RADZIEMSKA, M.; PULIDO, M.; DI PRIMA, S.; DONDINI, M.; DE VRIES, W.; SANTOS, E. S.; MENDONÇA-SANTOS, M. de L.; YU, Y.; PANAGOS, P. Soil science challenges in a new era: a transdisciplinary overview of relevant topics. Air, Soil and Water Research, v.13, p. 1-17, 2020. 17 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Maranhão.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional