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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/12/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MELO, P. T. S.; TORRES, J. P. M.; RAMOS, L. R. V.; FOGACA, F. H. dos S.; MASSONE, C. G.; CARREIRA, R. S. |
Afiliação: |
PAMELLA TALITA S. MELO; JOÃO PAULO M. TORRES; LEONARDO R. V. RAMOS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CARLOS G. MASSONE; RENATO S. CARREIRA. |
Título: |
PAHs impacts on aquatic organisms: contamination and risk assessment of seafood following an oil spill accident. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 94, supl. 2, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Oil spills, intrinsically related to the petroleum production chain, represent a risk to the marine environment and a potential threat to humans through seafood consumption. We revised the NE Brazil oil spill and other accidents along the Brazilian coast, with a focus on seafood contamination, covering topics such as bioaccumulation, bioaccessibility, and risk analysis. Comprehensive knowledge of the impacts of spills helps in the interpretation of the dynamics of hydrocarbons released into the sea, contributing to actions to control their negative impacts. Currently, no legal limits have been established permanently in Brazil for PAHs in seafood edible tissues. |
Palavras-Chave: |
Brazilian seafood; Frutos do mar; PAH. |
Thesagro: |
Contaminação; Risco. |
Thesaurus Nal: |
Bioaccumulation; Human health; Oil spills; Seafoods; Toxicity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 6 | |
4. |  | TURCO, S. H. N.; ARAUJO, G. G. L. de; BADE, P. L.; SANTOS, L. F. C. dos; SILVA, T. G. L. da. Respostas fisiológicas de caprinos e ovinos em confinamento a céu aberto, nas condições climáticas do semi-árido nordestino. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A produção animal e a segurança alimentar: anais. Campo Grande, MS: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Embrapa Gado de Corte, 2004. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. |  | ARAUJO, G. G. L. de; BADE, P. L.; MENEZES, D. R.; SOCORRO, E. P. do; SA, J. L. de; OLIVEIRA, G. J. C. de. Substituição da raspa de mandioca por farelo de palma forrageira na dieta de ovinos. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 10, n. 2, p. 448-459, abr./jun. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. |  | SILVA, R. L. N. V.; SOCORRO, E. P. do; ARAUJO, G. G. L. de; RODRIGUEZ, N. M.; PAULE, B. J. A.; BADE, P. L. Uso do farelo de melancia forrageira (Citrullus lanatus cv. Citroides) e do feno de guandu (Cajanus cajan (L.) Millspaugh cv. D1 Type.), em dietas para ovinos: digestibilidade de nutrientes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria. Anais... Santa Maria: SBZ, 2003. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 6 | |
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