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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  10/03/2006
Data da última atualização:  05/10/2007
Autoria:  MENNA, P.; HUNGRIA, M.; BARCELLOS, F. G.; BANGEL, E. V.; HESS, P. N.; MARTÍNEZ-ROMERO, E.
Título:  Molecular phylogeny based on the 16S rRNA gene of elite rhizobial strains used in Brazilian commercial inoculants.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Systematic and Applied Microbiology, Stuttgart, v.29, n. 4, p. 315-332, Jun. 2006.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nitrogen is often a limiting nutrient, therefore the sustainability of food crops, forages and green manure legumes is mainly associated with their ability to establish symbiotic associations with stem and root-nodulating N2-fixing rhizobia. The selection, identification and maintenance of elite strains for each host are critical. Decades of research in Brazil resulted in a list of strains officially recommended for several legumes, but their genetic diversity is poorly known. This study aimed at gaining a better understanding of phylogenetic relationships of 68 rhizobial strains recommended for 64 legumes, based on the sequencing of the 16S rRNA genes. The strains were isolated from a wide range of legumes, including all three subfamilies and 17 tribes. Nine main phylogenetic branches were defined, seven of them related to the rhizobial species: Bradyrhizobium japonicum, B. elkanii, Rhizobium tropici, R. leguminosarum, Sinorhizobium meliloti/S. fredii, Mesorhizobium ciceri/M. loti, and Azorhizobium caulinodans. However, some strains differed by up to 35 nucleotides from the type strains, which suggests that they may represent new species. Two other clusters included bacteria showing similarity with the genera Methylobacterium and Burkholderia, and amplification with primers for nifH and/or nodC regions was achieved with these strains. Host specificity of several strains was very low, as they were capable of nodulating legumes of different tribes and subfamilies. Furthermore... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO26072 - 1UPCSP - --1105411054
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  10/02/2010
Data da última atualização:  05/03/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FIORENTINI, A. M.; SAWITZKI, M. C.; BERTOL, T. M.; SANT'ANNA, E. S.
Afiliação:  ANGELA MARIA FIORENTINI, UFSC/UNIJUI; MARISTELA CORTEZ SAWITZKI, UFSC; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; ERNANI S. SANT'ANNA, UFSC.
Título:  Viability of Staphylococcus xylosus isolated from artisanal sausages for application as starter cultures in meat products
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 40, n. 1, p.129-133, 2009. Disponível em: . Acesso em: 10 fev. 2010
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00
Palavras-Chave:  Cutivos iniciadores; Embutidos cárneos.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822009000100022&lng=en&nrm=iso&tlng=en
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA17723 - 1UPCSP - PP2010.10813
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