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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/11/2022 |
Data da última atualização: |
22/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. M. C. de. |
Afiliação: |
ADOLFO MARCITO CAMPOS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ. |
Título: |
Desenvolvimento e caracterização sensorial, nutricional e funcional de crepes suíço elaborados a partir de farinha integral de feijão-caupi. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
2022. |
Páginas: |
138 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Tese (Doutorado em Alimentos e Nutrição) - Universidade Federal do Piauí, Teresina. Orientador: Maurisrael de Moura Rocha e Coorientadora: Regilda Saraiva dos Reis Moreira Araújo. |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi desenvolver e caracterizar sensorialmente, nutricionalmente e funcionalmente crepes suíços elaborados a partir da farinha integral de feijão-caupi. |
Palavras-Chave: |
Capacidade antioxidante; Composição centesimal; Compostos bioativos; Crepe no palito; Minerais. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148570/1/Tese-Adolfo-M-C-Oliveira-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
30/11/2015 |
Data da última atualização: |
17/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
TEIXEIRA, A. H. de C.; LEIVAS, J. F.; ANDRADE, R. G.; HERNANDEZ, F. B. T. |
Afiliação: |
ANTONIO HERIBERTO DE C TEIXEIRA, CNPM; JANICE FREITAS LEIVAS, CNPM; RICARDO GUIMARAES ANDRADE, CNPM; FERNANDO BRAZ TANGERINO HERNANDEZ, UNESP. |
Título: |
Water productivity assessments with Landsat 8 images in the Nilo Coelho irrigation scheme. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Irriga, Botucatu, v. 1, n. 2, edição especial, p. 1-10, 2015. |
ISBN: |
1808-8546 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Nilo Coelho (NC) irrigation scheme, located in the Brazilian semi-arid region, is an important irrigated agricultural area. Land use change effects on actual evapotranspiration (ET), biomass production (BIO) and water productivity (WP) were quantified with Landsat 8 images and weather data in this scheme covering different thermohydrological conditions. The SAFER algorithm was used for ET acquirements while the Monteith?s radiation model was applied to retrieve BIO. For classifying irrigated crops and natural vegetation, the SUREAL model was used with a satellite image representing the driest period of the year. The average values for ET, BIO and WP in irrigated crops, ranged, respectively, from 1.6 ± 1.9 to 4.2 ± 1.9 mm day-1; 59 ± 86 to 146 ± 91 kg ha-1 day-1; and 2.0 ± 1.5 to 3.0 ± 1.2 kg m-3. The corresponding ranges for natural vegetation (?Caatinga?) were from 1.2 ± 1.8 to 2.6 ± 1.8 mm day-1; 43 ± 78 to 76 ± 78 kg ha-1 day-1; and 1.6 ± 1.4 to 2.7 ± 1.1 kg m-3. The incremental values, which represent the effects of the replacement of natural vegetation by irrigated crops, were 40, 54 e 23%, for ET, BIO e WP, respectively. |
Palavras-Chave: |
Produção de biomassa. |
Thesagro: |
Evapotranspiração. |
Thesaurus NAL: |
Biomass production; Evapotranspiration; Land use change. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134304/1/4629.pdf
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Marc: |
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