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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  27/11/2023
Data da última atualização:  13/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TOLEDO, R. B. de; FARIA, O. A. C. de; LEME, L. O.; MAGNABOSCO, C. de U.; GUIMARAES JUNIOR, R.; EIFERT, E. da C.; SANTOS, I. R. dos; OLIVEIRA, R. V.; DODE, M. A. N.; MALAQUIAS, J. V.; PIVATO, I.; MARTINS, C. F.
Afiliação:  RICARDO BRAZ DE TOLEDO; OTAVIO AUGUSTO COSTA DE FARIA; LIGIANE OLIVEIRA LEME; CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC; ROBERTO GUIMARAES JUNIOR, CPAC; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CPAC; ISABELLA RODRIGUES DOS SANTOS; RODRIGO VIDAL OLIVEIRA; MARGOT ALVES NUNES DODE, Cenargen; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC; IVO PIVATO; CARLOS FREDERICO MARTINS, CPAC.
Título:  Effect of food supplementation on in vitro embryo production and growth performance in prepubertal Nelore heifers.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Animal Biotechnology, 2023.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  In vitro embryos production from prepubertal heifers can help contribute to breeding programs; however, strategies are necessary to increase their embryo production. The aim of this study was to investigate the effects of two nutritional plans on oocyte recovery, embryo production and growth performance of prepubertal Nelore heifers. Thirty-four Nelore heifers with age of 6.5 months were divided into two feeding treatments (NP1 and NP2). The NP1 diets served as the control and NP2 diets were formulated to contain an average of 1.22-fold more energy than NP1. After 3 months of supplementation, the animals underwent follicular aspiration (ovum pick-up, OPU) every 21 d for 3 months and embryos were produced in vitro. Wither height, chest depth, body weight and subcutaneous fat of animals were measured. The number of retrieved and viable oocytes per OPU were 1.49-fold and 1.42-fold greater in NP2 heifers (p = 0.018 and p = 0.049, respectively) than those in NP1 heifers. Heifers administered NP2 produced 29.7% blastocysts, a percentage higher than NP1 animals that produced 24.40% embryos (p < 0.05). Consequently, females in the NP2 treatment showed improved body development. These results indicate a positive effect of a higher energy diet on assisted reproduction and body development in prepubertal heifers.
Palavras-Chave:  Fertilização in vitro; Novilha Nelore; Oócitos; Produção in vidro; Suplementação alimentar.
Thesagro:  Biotecnologia; Bovino; Embrião Animal; Gado Zebu; Melhoramento Genético Animal; Nutrição Animal; Programa de Nutrição; Reprodução Animal.
Thesaurus Nal:  Biotechnology; In vitro fertilization; Nutrition.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159634/1/Fred-Effect-of-food-supplementation-on-in-vitro.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158708/1/Effect-of-food-supplementation-on-invitro-embryo-production-and-growth-performance-in-prepubertal-N.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN39287 - 1UPCAP - DD
CPAC37653 - 1UPCAP - DD
CPAC37664 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/11/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCIMENTO. T. S.; CARVALHO, P. R.; SILVA, R. F.; ALVES, R. B. N.; GOMES, I. S.; SILVA, D. B.; VIEIRA, R. F.; BIZZO, H. R.; REZENDE, C. M.; FERNANDES, P. D.; CORDEIRO, N. M.
Afiliação:  Thaís S. Nascimento, UFRJ; Patricia R. Carvalho, UFRJ; Rafael F. Silva, UFRJ; ROSA DE BELEM DAS NEVES ALVES, CENARGEN; ISMAEL DA SILVA GOMES, CENARGEN; DIJALMA BARBOSA DA SILVA, CENARGEN; ROBERTO FONTES VIEIRA, CENARGEN; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; Cláudia M. Rezende, UFRJ; Patricia D. Fernandes, UFRJ; Natália M. Cordeiro, UFRJ.
Título:  Evaluation of the anti-inflammatory and antinociceptive activities of Marsypianthes sp. essential oil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS, 8. - INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS. Rio de Janeiro, 2015. Proceedings... [Campinas]: Infobiblos, 2015.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 126. SBOE 2015.
Palavras-Chave:  Anti-inflammatory; Antinociceptive effect; Marsypianthes sp.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133794/1/Resumo8SBOE-126-CD.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13024 - 1UPCRA - DDCD 0170
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