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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/08/2012 |
Data da última atualização: |
28/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C. |
Afiliação: |
GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; ALINE CAMARAO TELLES BIASOTO, CPATSA; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV. |
Título: |
Boas práticas de elaboração. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. |
Páginas: |
p. 15-28. |
Série: |
(Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS. |
Conteúdo: |
A produção das uvas deve ser controlada com rigor e higiene, de maneira que todos os tratos culturais sejam realizados no momento adequado, respeitando-se as etapas do desenvolvimento das plantas, de acordo com os estádios fenológicos. |
Palavras-Chave: |
Boas Práticas Agrícolas; Controle de praga; Edificação; Higiene pessoal; Higienização; Instalação; Procedimentos Operacionais Padrão; REmoção de lixo; Utensílio. |
Thesagro: |
Armazenamento; Embalagem; Equipamento; Manejo; Prática cultural; Produção; Segurança alimentar; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/931555/1/14069.pdf
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Marc: |
LEADER 01681naa a2200433 a 4500 001 1931555 005 2022-09-28 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, G. E. 245 $aBoas práticas de elaboração. 260 $c2011 300 $ap. 15-28. 490 $a(Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). 500 $aPrograma de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS. 520 $aA produção das uvas deve ser controlada com rigor e higiene, de maneira que todos os tratos culturais sejam realizados no momento adequado, respeitando-se as etapas do desenvolvimento das plantas, de acordo com os estádios fenológicos. 650 $aGrapes 650 $aArmazenamento 650 $aEmbalagem 650 $aEquipamento 650 $aManejo 650 $aPrática cultural 650 $aProdução 650 $aSegurança alimentar 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aBoas Práticas Agrícolas 653 $aControle de praga 653 $aEdificação 653 $aHigiene pessoal 653 $aHigienização 653 $aInstalação 653 $aProcedimentos Operacionais Padrão 653 $aREmoção de lixo 653 $aUtensílio 700 1 $aSILVA, G. A. da 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aGUERRA, C. C. 773 $tIn: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/05/2023 |
Data da última atualização: |
02/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
SOUZA, H. A. de; ROZANE, D. E.; VIEIRA, P. F. de M. J.; SAGRILO, E.; LEITE, L. F. C.; BRITO, L. C. R. de; CONCEIÇÃO, M. P.; FERREIRA, A. C. M. |
Afiliação: |
HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CPAMN; DANILO EDUARDO ROZANE, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; PAULO FERNANDO DE MELO JORGE VIEIRA, CPAMN; EDVALDO SAGRILO, CPAMN; LUIZ FERNANDO CARVALHO LEITE, CPAMN; LUCÉLIA CÁSSIA RODRIGUES DE BRITO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; MARIANA PASSOS CONCEIÇÃO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ANE CAROLINE MELO FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Accuracy of DRIS and CND methods and nutrient sufficiency ranges for soybean crops in the Northeast of Brazil. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Agronomy, v. 45, e59006, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the nutrition of commercial soybean crops in an agricultural frontier region using the diagnosis and recommendation integrated system (DRIS) and compositional nutrient diagnosis (CND) methods, as well as identify sufficiency ranges. The study was performed by collecting leaf samples (third trifoliate leaf without petiole) at flowering from commercial soybean crops in the states of Piauí and Maranhão, Brazil, and evaluating the crop yield by analyzing macro- and micronutrients in the plant tissue of 98 samples. The DRIS and CND methods were applied based on the cataloged data, followed by the generation of norms, analysis of relationships between yield and nutrients (selecting high-yield crops by the cumulative function of the data), generation of sufficiency ranges, and comparison of methods. The relationships obtained by the DRIS and CND indices with the yield and nutrients were significant, indicating that both methods can be employed for the evaluation of leaf nutrients in soybean. The sufficiency ranges from the DRIS and CND methods presented superior nutrient ranges in relation to the values proposed in the literature for macronutrients, except for nitrogen, and greater range amplitudes for micronutrients. |
Palavras-Chave: |
Macronutrientes; Micronutrientes. |
Thesagro: |
Estado Nutricional; Glycine Max. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153465/1/AccuracyDRISAndCNDMethodsNutrientSufficiencyRangesSoybeanASA45.2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02029naa a2200253 a 4500 001 2153465 005 2023-05-02 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, H. A. de 245 $aAccuracy of DRIS and CND methods and nutrient sufficiency ranges for soybean crops in the Northeast of Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the nutrition of commercial soybean crops in an agricultural frontier region using the diagnosis and recommendation integrated system (DRIS) and compositional nutrient diagnosis (CND) methods, as well as identify sufficiency ranges. The study was performed by collecting leaf samples (third trifoliate leaf without petiole) at flowering from commercial soybean crops in the states of Piauí and Maranhão, Brazil, and evaluating the crop yield by analyzing macro- and micronutrients in the plant tissue of 98 samples. The DRIS and CND methods were applied based on the cataloged data, followed by the generation of norms, analysis of relationships between yield and nutrients (selecting high-yield crops by the cumulative function of the data), generation of sufficiency ranges, and comparison of methods. The relationships obtained by the DRIS and CND indices with the yield and nutrients were significant, indicating that both methods can be employed for the evaluation of leaf nutrients in soybean. The sufficiency ranges from the DRIS and CND methods presented superior nutrient ranges in relation to the values proposed in the literature for macronutrients, except for nitrogen, and greater range amplitudes for micronutrients. 650 $aEstado Nutricional 650 $aGlycine Max 653 $aMacronutrientes 653 $aMicronutrientes 700 1 $aROZANE, D. E. 700 1 $aVIEIRA, P. F. de M. J. 700 1 $aSAGRILO, E. 700 1 $aLEITE, L. F. C. 700 1 $aBRITO, L. C. R. de 700 1 $aCONCEIÇÃO, M. P. 700 1 $aFERREIRA, A. C. M. 773 $tActa Scientiarum. Agronomy$gv. 45, e59006, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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