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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
09/11/2010 |
Data da última atualização: |
01/11/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ÁVILA, D. T. de; SILVA, S. D. dos A. e; AIRES, R. F.; ÁVILA, T. T. de; EICHOLZ, E. D.; VERISSIMO, M. A. A. |
Afiliação: |
DANTE TRINDADE DE ÁVILA, UFPel; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; REGÉRIO FERREIRA AIRES, UFPel; THAÍS TRINDADE DE ÁVILA, UFPel; EBERSON D. EICHOLZ; MARIO ALVARO ALOISIO VERISSIMO, UFPel. |
Título: |
Método para superar dormência em sementes de Tungue (Aleurites fordii). |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA DA MANDIOCA, 10.; REUNIÃO TÉCNICA DA BATATA-DOCE, 2., Pelotas, 2010. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva, Ivan Rodrigues de Almeida e Ana Cláudia Barneche de Oliveira. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Sementes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/45217/1/013.pdf
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Marc: |
LEADER 00829nam a2200169 a 4500 001 1866420 005 2011-11-01 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aÁVILA, D. T. de 245 $aMétodo para superar dormência em sementes de Tungue (Aleurites fordii).$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA DA MANDIOCA, 10.; REUNIÃO TÉCNICA DA BATATA-DOCE, 2., Pelotas, 2010. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva, Ivan Rodrigues de Almeida e Ana Cláudia Barneche de Oliveira. 1 CD-ROM.$c2010 653 $aSementes 700 1 $aSILVA, S. D. dos A. e 700 1 $aAIRES, R. F. 700 1 $aÁVILA, T. T. de 700 1 $aEICHOLZ, E. D. 700 1 $aVERISSIMO, M. A. A.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
21/02/2019 |
Data da última atualização: |
21/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SOUSA, A. R. de; MOREIRA, M. E. de C.; TOLEDO, R. C. L.; BENJAMIN, L. dos A.; QUEIROZ, V. A. V.; VELOSO, M. P.; REIS, K. de S.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Andressa Rodrigues de Sousa, Universidade Federal de Viçosa; Maria Eliza de Castro Moreiraa, Universidade Federal de Viçosa; Renata Celi Lopes Toledo, Universidade Federal de Viçosa; Laércio dos Anjos Benjamin, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Marcia Paranho Veloso, Universidade Federal de Alfenas; Kassius de Souza Reis, Universidade Federal de Alfenas; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Extruded sorghum (Sorghum bicolor L.) reduces metabolic risk of hepatic steatosis in obese rats consuming a high fat diet. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 112, p. 48-55, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study investigated the effect of extruded sorghum flour (ESF) in a high fat diet (HFD) on biometric measurements and hepatic lipogenesis. Male Wistar rats were fed a normal diet (AIN-93M), HFD, HFD plus ESF replacing 50% cellulose and 100% corn starch (HFDS50), or HFD plus ESF replacing 100% cellulose and 100% corn starch (HFDS100) for eight weeks. ESF reduced the body mass index and liver weight of obese rats. Additionally, ESF reduced hepatic lipogenesis by increasing adiponectin 2 receptor gene expression and gene and protein expressions of peroxisome proliferator-activated receptor (PPAR), while reducing the gene expression of sterol regulatory element-binding transcription factor 1. Molecular docking analysis revealed the a?nity of ESF compounds (luteolinidin, apigeninidin, 5-methoxy-luteolinidin, and 7-methoxy-apigeninidin) with the PPAR-?receptor. Histological analysis con?rmed the decreased grade of hepatic steatosis in obese rats. These data indicate the potential of ESF to reduce metabolic risk of hepatic steatosis associated with lipogenesis and obesity. |
Palavras-Chave: |
Adipogenética; Composto bioativo. |
Thesagro: |
Antocianina; Esteatose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193186/1/Extruded-sorghum.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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