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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  24/05/2018
Data da última atualização:  24/05/2018
Autoria:  MARQUES, C. A. T.; SARAIVA, L. A.; TORREÃO, J. N. C.; SILVA, T. P. D.; BEZERRA, L. R.; EDVAN, R. L.; ARAÚJO, M. J.; NASCIMENTO, R. R.
Afiliação:  Carlo A. T. Marques, Universidade Federal de Sergipe; Luana A. Saraiva, Departmento de Zootecnia, Universidade Federal do Piauí - UFPI; Jacira N. C. Torreão, Universidade Federal de Sergipe; Tairon P. D. Silva, Laboratório de Nutrição Animal, Centro de Energia Nuclear na Agricultura/Universidade de São Paulo; Leílson R. Bezerra, Departmento de Zootecnia, Universidade Federal do Piauí - UFPI; Ricardo L. Edvan, Departmento de Zootecnia, Universidade Federal do Piauí - UFPI; Marcos J. Araújo, Departmento de Zootecnia, Universidade Federal do Piauí - UFPI; Romilda R. Nascimento, Departmento de Zootecnia, Universidade Federal do Piauí - UFPI.
Título:  The use of targeted selective treatments on controlling gastrointestinal nematodes in different sheep categories under grazing system.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 3, p. 470-476, março 2018
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: O uso de tratamentos seletivos no controle de nematóides gastrointestinais em diferentes categorias de ovinos sob sistema de pastejo.
Conteúdo:  Infections with gastrointestinal nematodes can impair both the animal health and performance. Thereby, the aim of this study was to evaluate the use of targeted selective treatments as the FAMACHA© system and faecal egg count on controlling gastrointestinal nematodes in different sheep categories under grazing system. Thirty Santa Inês sheep, six in each category (six weaning, six weaned lambs, six non-pregnant ewes, six pregnant ewes and six lactating ewes were used. Sheep were weighed, and blood and faecal samples were collected on day 0, 15, 30, 45, 60 and 75 for determination of faecal egg count (FEC), packed cell volume (PCV), total plasma protein (PPT) and the mucosa colour by FAMACHA© system in the morning (1) and afternoon (2). The faecal egg count was higher (p=0.0039) in weaning and weaned lambs compared to the non-pregnant, pregnant and lactating ewes. Also, FEC differed between ewes with higher counts in lactating ewes. The observation of eye mucosae showed a frequency of 100% of FAMACHA© scores ranged of 2.45 to 2.91 in the morning, differing (p=0.0494) among the categories, where weaned lambs showed better score. The animal categories and period interaction had a significant (p=0.0148) effect on FAMACHA© score 1 with better score in weaned lambs compared to the pregnant ewes at day 0, 15 and 75. In addition, weaned lambs were presented better FAMACHA© score compared with weaning lambs and lactating ewes at day 45 than weaning lambs at day 60 and 75. Packed cell... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Animal category; Categoria animal; Eye color; Gastrointestinal; Mucosa ocular; Proteínas plasmática total; Selective treatments; Total plasma protein; Verminoses.
Thesagro:  Nematóide; Ovino; Pastejo; Verminose.
Thesaurus Nal:  Nematoda; Sheep.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177603/1/The-use-of-targeted-selective-treatments-on-conrolling.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62654 - 1UPEAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  21/01/2011
Data da última atualização:  17/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, C. V.; ORTIZ, J. A. R.; TAKEITI, C. Y.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P.; MENDONCA, S.; CORRÊA, R. F.; ANDRADE, K. C. S.
Afiliação:  CAION VIEIRA COSTA, UFRRJ; JUAN ANTONIO RUANO ORTIZ, UFRRJ; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; SIMONE MENDONCA, CNPAE; ROMULO FERREIRA CORRÊA, UFRRJ; KELITA CARLOS SILVA ANDRADE, UFRRJ.
Título:  Efeito da adição de cal (CaO) nas propriedades tecnológicas de torta de pinhão manso desengordurada processada por extrusão termoplástica.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD EXTRUSION, 2., 2010, Rio de Janeiro. Resumos expandidos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Extrusão termoplástica; Torta de pinhão manso.
Thesagro:  Cão.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE1096 - 1UPCSP - PPSP0016600166
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