|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
18/02/2010 |
Data da última atualização: |
06/05/2010 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Evolução histórica do consumo de feijão - sugestões de pratos típicos e exóticos. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: KLUTHCOUSKI, J.; STONE, L. F.; AIDAR, H. (Ed.). Fundamentos para uma agricultura sustentável, com ênfase na cultura do feijoeiro. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009. |
Páginas: |
p. 425-452. |
ISBN: |
978-85-7437-033-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Histórico. O alimento do povo. Fatos e boatos sobre o feijão brasileiro. Perfil do consumidor. Aproveitamento culinário. Sugestões de receitas apetitosas. |
Thesagro: |
Consumo alimentar; Culinária; Feijão. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 00813naa a2200181 a 4500 001 1658154 005 2010-05-06 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-85-7437-033-0 100 1 $aBASSINELLO, P. Z. 245 $aEvolução histórica do consumo de feijão - sugestões de pratos típicos e exóticos. 260 $c2009 300 $ap. 425-452. 520 $aHistórico. O alimento do povo. Fatos e boatos sobre o feijão brasileiro. Perfil do consumidor. Aproveitamento culinário. Sugestões de receitas apetitosas. 650 $aConsumo alimentar 650 $aCulinária 650 $aFeijão 773 $tIn: KLUTHCOUSKI, J.; STONE, L. F.; AIDAR, H. (Ed.). Fundamentos para uma agricultura sustentável, com ênfase na cultura do feijoeiro. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
06/11/2015 |
Data da última atualização: |
20/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
MURATE, L. S.; OLIVEIRA, A. G. de; HIGASHI, A. Y.; BARAZETTI, A. R.; SIMIONATO, A. S.; SILVA, C. S. da; SIMÕES, G. C.; SANTOS, I. M. O. dos; FERREIRA, M. R.; CELY, M. V. T.; NAVARRO, M. O. P.; FREITAS, V. F. de; NOGUEIRA, M. A.; MELLO, J. C. P. de; LEITE JÚNIOR, R. P.; ANDRADE, G. |
Afiliação: |
LETÍCIA SAYURI MURATE, UEL; ADMILTON GONÇALVES DE OLIVEIRA, UEL; ALLAN YUKIO HIGASHI, UEL; ANDRÉ RIEDI BARAZETTI, UEL; ANE STEFANO SIMIONATO, UEL; CAROLINE SANTOS DA SILVA, UEL; GLENDA CAVALARI SIMÕES, UEL; IGOR MATHEUS OLIVEIRA DOS SANTOS, UEL; MARLON RENAN FERREIRA, UEL; MARTHA VIVIANA TORRES CELY, UEL; MIGUEL OCTAVIO PÉREZ NAVARRO, UEL; VANESSA FOGAÇA DE FREITAS, UEL; MARCO ANTONIO NOGUEIRA, CNPSO; JOÃO CARLOS PALAZZO DE MELLO, UEM; RUI PEREIRA LEITE JÚNIOR, IAPAR; GALDINO ANDRADE, UEL. |
Título: |
Activity of secondary bacterial metabolites in the control of citrus canker. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Agricultural Sciences, v. 6, n. 3, p. 295-303, Mar. 2015. |
ISSN: |
2156-8561 |
DOI: |
10.4236/as.2015.63030 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study investigated the protective effects of secondary bacterial metabolites, produced by Pseudomonas sp. (bacterium strain LN), on citrus canker disease caused by Xanthomonas axonopodis pv. citri (Xac 306). The LN bacteria strain was cultured in liquid medium and the supernatant free-cells was treated with methanol (AMF) and ethyl acetate (AEF), respectively, and then the extract was concentrated, filtrated, lyophilized and fractionated by vacuum liquid chromatography (VLC). After VLC, eight fractions were obtained. All fractions? activity against Xac 306 by agar well diffusion assay and minimum inhibitory concentration but in different concentrations were tested. Cytotoxicity effects were observed in all fractions in 50 ?g?mL?1 concentration. The comet assay demonstrated that the fractions EAF, VLC2 and VLC3 presented no genotoxic effects at tested concentrations. In plants only VLC3 showed significant results (p < 0.05), reducing the incidence of citrus canker lesions. |
Thesagro: |
Bactéria; Controle biológico; Fruta citrica. |
Thesaurus NAL: |
Biological control. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132623/1/2015-Agr-Sci-v6-p295-303-Murate-et-al.pdf
|
Marc: |
LEADER 02064naa a2200373 a 4500 001 2028096 005 2017-06-20 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2156-8561 024 7 $a10.4236/as.2015.63030$2DOI 100 1 $aMURATE, L. S. 245 $aActivity of secondary bacterial metabolites in the control of citrus canker.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study investigated the protective effects of secondary bacterial metabolites, produced by Pseudomonas sp. (bacterium strain LN), on citrus canker disease caused by Xanthomonas axonopodis pv. citri (Xac 306). The LN bacteria strain was cultured in liquid medium and the supernatant free-cells was treated with methanol (AMF) and ethyl acetate (AEF), respectively, and then the extract was concentrated, filtrated, lyophilized and fractionated by vacuum liquid chromatography (VLC). After VLC, eight fractions were obtained. All fractions? activity against Xac 306 by agar well diffusion assay and minimum inhibitory concentration but in different concentrations were tested. Cytotoxicity effects were observed in all fractions in 50 ?g?mL?1 concentration. The comet assay demonstrated that the fractions EAF, VLC2 and VLC3 presented no genotoxic effects at tested concentrations. In plants only VLC3 showed significant results (p < 0.05), reducing the incidence of citrus canker lesions. 650 $aBiological control 650 $aBactéria 650 $aControle biológico 650 $aFruta citrica 700 1 $aOLIVEIRA, A. G. de 700 1 $aHIGASHI, A. Y. 700 1 $aBARAZETTI, A. R. 700 1 $aSIMIONATO, A. S. 700 1 $aSILVA, C. S. da 700 1 $aSIMÕES, G. C. 700 1 $aSANTOS, I. M. O. dos 700 1 $aFERREIRA, M. R. 700 1 $aCELY, M. V. T. 700 1 $aNAVARRO, M. O. P. 700 1 $aFREITAS, V. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, M. A. 700 1 $aMELLO, J. C. P. de 700 1 $aLEITE JÚNIOR, R. P. 700 1 $aANDRADE, G. 773 $tAgricultural Sciences$gv. 6, n. 3, p. 295-303, Mar. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|