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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  04/10/2006
Data da última atualização:  05/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  PRIMAVESI, O.; FRIGHETTO, R. T. S.; PEDREIRA, M. S.; LIMA, M. A. de; BERCHIELLI, T. T.
Afiliação:  OTO PRIMAVESI, CCPSE; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; M. S. PEDREIRA, UESB/DTRA; MAGDA APARECIDA DE LIMA, CNPMA; T. T. BERCHIELLI, FCAV-Unesp.
Título:  Methane emission from grazing dairy cattle in tropical Brasil: mitigation by improving production.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL METHANE AND NITROUS OXIDE MITIGATION CONFERENCE, 3., 2003, Beijing. Proceedings... Beijing: China Coal Information Institute, 2003. p. 349-355.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Experiments were carried out on tropical grass pasture, in summer 2002, to find out possible mitigation options to reduce methane emission using different categories of grazing dairy cattle breeds. Methane emission was measured using the SF6 tracer technique. Experimental design was a block distribution in time, along four consecutive weeks, five days a week, at 12-hour intervals, employing four animal categories - lactating and dry cows on pastures with nitrogen fertilization and heifers on pastures with and without fertilization - of pure Holstein and 3/4 breeds (B. taurus x B. indicus): lactating Hostein cows in 1 of 33 resting days rotated grazing fertilized Panicum maximum with 15% crude protein (CP), 64% neutral detergent fiber (NDF) and 54% ?in vitro? organic matter digestibility (IVOMD) plus 1 kg concentrate with 20% CP for each three liter milk surplus above 10 liters; dry cows and heifers of both breeds grazing N-fertilized grass P. maximum, lactating Zebu crosbred on Nfertilized Brachiaria decumbens, and heifers of both breeds grazing unfertilized B. decumbens extensively managed, with 6.5% CP, 72% NDF and 37% IVOMD, similar to the most representative cattle production systems in Brazil. These experiments were carried out in summer (rainy season) with offer of good quality grass forage. Data indicate that methane emission rates of cattle on tropical grass pastures are higher than those on temperate forages, perhaps due to higher fiber content. Data also suggest th... Mostrar Tudo
Thesagro:  Gado; Metano.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163316/1/Primavesi-methane.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA6425 - 1UPCAA - DD2006.00060
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/12/2010
Data da última atualização:  29/07/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; TODESCHINI, A. P.; VALENTE, P.; SILVA, G. A. da.
Afiliação:  TAÍS LETÍCIA BERNARDI, UFRGS; PATRÍCIA DAYANE C. SCHAKER, UERGS; ANA PAULA TODESCHINI, UNIJUÍ; PATRÍCIA VALENTE, UFRGS; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV.
Título:  Ação do ácido gálico e da catequina na inibição da Reação em Cadeira da Polimerase.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 8.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 4., 2010, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010.
Páginas:  p. 23.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  O desenvolvimento de ferramentas para a detecção de micro-organismos presentes no vinho é importante para agilizar tomada de ação corretiva quando necessária. Atualmente, uma ferramenta muito utilizada por seu custo acessível e por fornecer resultados rápidos e confiáveis é a Reação em Cadeia da Polimerase (PCR). Como em trabalhos anteriores verificou-se que o vinho possui substâncias químicas que podem inibir a PCR, este trabalho teve como objetivo verificar a capacidade do ácido gálico e da catequina em inibir a amplificação por PCR.
Palavras-Chave:  Ácido gálico; Anais; Catequina; CNPUV; IC; Iniciação cientifica; Micro-organismo; PCR.
Thesagro:  Enologia; Microbiologia; Vinho.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/870336/1/Resumos-8IC-2010-23.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12746 - 1UMTRA - DD630.72E56r
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