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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/09/2008
Data da última atualização:  23/09/2008
Autoria:  ROUGERIE, R.; DECAENS, T.; DEHARVENG, L.; CHIH-HAN, C.; JAMES, S.; PORCO, D.; HEBERT, P.
Título:  DNA barcodes for soil animal taxonomy: transcending the final frontier.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON SOIL ZOOLOGY, 15; INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON APTERYGOTA, 12., 2008, Curitiba. Biodiversity, conservation and sustainabele management of soil animal: abstracts. Colombo: Embrapa Florestas. Editors: George Gardner Brown; Klaus Dieter Sautter; Renato Marques; Amarildo Pasini. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil animal communities comprise one of the largest biodiversity reservoirs in terrestrial ecosystems and a very large proportion of species is undescribed. Soil biologists thus confront a medium populated by probably millions of species whose discrimination remains an unfaced challenge. While much soil biological research depends upon species diagnoses, taxonomic expertise is collapsing. In fact, soil invertebrate identifications crystallize the four main limitations pointed by Hebert et al. (2003): (1) that both phenotypic plasticity and genetic variability in the characters employed for species recognition can lead to incorrect identifications; (2) that this approach overlooks morphologically cryptic taxa, which are common in many groups; (3) that since morphological keys are often effective only for a particular life stage, gender or caste, many individuals cannot be identified; (4) that although modern interactive versions represent a major advance, the use of keys often demands such a high level of expertise that misdiagnoses are common. The aim of this review is to present a promising approach to taxon recognition, which involves microgenomic identification systems that involve discrimination of taxonomic units through the use of DNA sequences as taxon ?barcodes?. The mitochondrial gene cytochrome c oxidase I (COI) has been identified as a potential universal species barcode for animals. The taxonomic utility of this gene segment has now been revealed in a broad range... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF43688 - 1UPEPL - --CD0305
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  04/02/2014
Data da última atualização:  03/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, M. G. R. dos; VLAXIO, B. U. de F. da S.; SALMAN, A. K. D.; SANTOS, L. O.; SOUZA, J. P. de; TOWNSEND, C. R.
Afiliação:  Marcio Gregório Rojas dos Santos, FIMCA; Bruna Ueni de Freitas da Silva Vlaxio, Zootecnista; ANA KARINA DIAS SALMAN, CPAF-RO; Leilane Oliveira Santos, Mestranda, UFLA; Josilane Pinto de Souza, Mestranda, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri; CLAUDIO RAMALHO TOWNSEND, CPAF-RO.
Título:  Consumo Voluntário, Produção e Composição do Leite de Vacas Leiteiras Suplementadas com Concentrado a Base de Farelo de Cupuaçu.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com o objetivo de avaliar o nível de inclusão do farelo de cupuaçu (Theobroma Grandiflorum) na dieta de vacas leiteiras sobre o consumo total e a produção e composição do leite, foi realizado um ensaio em quadrado latino com vacas mestiças Gir x Holandês com peso vivo (PV) médio de 524 kg, as quais foram alimentadas com dietas à base de silagem de milho e mistura concentrada com 16% de proteína bruta (PB) contendo farelo de soja e farelo de cupuaçu (FC) em substituição ao milho moído em quatro níveis: 0%, 10%, 20% e 40%.
Palavras-Chave:  Bovinocultura Leiteira; Subproduto agroindustrial.
Thesagro:  Alimento Alternativo.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96380/1/777.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO16898 - 1UPCAA - DD
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