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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/12/1995 |
Data da última atualização: |
20/12/2006 |
Autoria: |
ALVES, E. J.; OLIVEIRA, M. de A. |
Título: |
Manejo pós-colheita. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
Cruz das Almas: EMBRAPA-CNPMF, 1993. |
Páginas: |
2 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPMF. Banana em Foco, 100). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A fim de que seja preservada a qualidade obtida, é necessário que o cacho seja transportado, com cuidado, desde a planta onde foi colhido até a margem da estrada, feira-livre, mercado do produtor carreador ou galpão de despencamento e embalaghem, segundo o nível tecnológico do cultivo e/ou destino do produto. |
Thesagro: |
Banana; Manejo; Pós-Colheita; Qualidade; Transporte. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00814nam a2200205 a 4500 001 1206846 005 2006-12-20 008 1993 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aALVES, E. J. 245 $aManejo pós-colheita. 260 $aCruz das Almas: EMBRAPA-CNPMF$c1993 300 $a2 p. 490 $a(EMBRAPA-CNPMF. Banana em Foco, 100). 520 $aA fim de que seja preservada a qualidade obtida, é necessário que o cacho seja transportado, com cuidado, desde a planta onde foi colhido até a margem da estrada, feira-livre, mercado do produtor carreador ou galpão de despencamento e embalaghem, segundo o nível tecnológico do cultivo e/ou destino do produto. 650 $aBanana 650 $aManejo 650 $aPós-Colheita 650 $aQualidade 650 $aTransporte 700 1 $aOLIVEIRA, M. de A.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
02/09/2021 |
Data da última atualização: |
02/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BRITO, D. Q.; SANTOS, L. H. G.; PASSOS, C. J. S.; OLIVEIRA FILHO, E. C. de. |
Afiliação: |
DARLAN Q. BRITO; LUIZ H. G. SANTOS; CARLOS JOSÉ SOUSA PASSOS; EDUARDO CYRINO DE OLIVEIRA FILHO, CPAC. |
Título: |
Short-Term Efects of Wildfre Ash on Water Quality Parameters: A Laboratory Approach. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, v. 107, p. 500-505, 2021. |
Páginas: |
p. 500-505 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Climate change coupled with inappropriate burning practices has increased large-scale wildfres in Brazilian tropical savan- nahs (Cerrado). Considering that the efects of ash from wildfres on water parameters are scarcely known in tropical savannahs, this study investigated the chemical changes caused by ash in the soft water, commonly used for bioassays. To this end, ash samples were collected immediately following a fre in a Cerrado area (Federal District, Brazil) and put into water (1:10 ash:soft-water m/v) to check physical parameters under laboratory conditions. Major water-extractable elements (K+, SO42−, Ca2+, PO43−, Na+, Mg2+) from ash strongly altered water quality parameters: elevated total dissolved solids and conductivity levels as well as an increase in pH and decrease in dissolved oxygen concentration were reported over the course of the experiment (15 days) compared to control conditions. Our results point out relevant solubilized compounds from ashes which may potentially impact water quality in post-fre scenarios. |
Palavras-Chave: |
Parâmetro físico-químico. |
Thesagro: |
Água; Cerrado; Cinza; Fogo; Queimada. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225674/1/Short-term-effects-of-wildfire-ash-on-water-quality-Eduardo-Cyrino.pdf
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Marc: |
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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