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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. (ed.). Contaminações microbianas na cultura de células, tecidos e órgãos de plantas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2010. 446 p.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. (ed.). Contaminações microbianas na cultura de células, tecidos e órgãos de plantas. 2. ed. Brasília, DF : Embrapa, 2012. E-book.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLUIS, Z. G.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. A simple and efficient protocol for the cryopreservation of zygotic embryos of macaw palm [Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. Ex Mart.], a tropical species with a capacity for biofuel production. CryoLetters, v. 38, n. 1, p. 7-16, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. E.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Tissue culture storage of brazilian potato germplasm under minimal growth: effects of temperature. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória, ES. Anais... Caçador, SC: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCAMILLO, J.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. In vitro maintenance, under slow-growth conditions, of oil palm germplasm obtained by embryo rescue. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 5, p. 426-429, maio 2015. Notas científicas. Título em português: Manutenção in vitro, sob condições de crescimento lento, de germoplasma de palma de óleo obtido com o resgate de embriões.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. de C.; CARDOSO, D.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Manutenção de Banco de Germoplasma in vitro de videira (Vitis sp.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 148. Resumo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMEIRA, F. S.; LUIS, Z. G.; SCHERWINSKI-PEREIRA J. E. Regiões do palmito associadas a diferentes tempos de cultivo na indução de calos em macaúba. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Resumo 980-583.

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8.Imagem marcado/desmarcadoLELIS, T. M.; MEIRA, R. O.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. Análise do crescimento in vitro de Uncaria guianensi (Aubl.) J.F.Gmel. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 22.; 9º CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 9., 2019, Juazeiro-Ba. Anais... Juazeiro, BA: UNIVASF, 2019. p. 242

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9.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, J. S.; LUIS, Z. G.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Anatomia foliar de clones de Elaeis guineensis Jacq. sob diferentes condições de crescimento. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo. 547. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, Z. L.; CAMILLO, J.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Avaliação anatômica de tecidos embrionários de sementes de dendezeiros submetidos à criopreservação. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.293.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFERMINO JUNIOR, P. C. P.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. Germinação e propagação in vitro de cerejeira (Amburana acreana (Ducke) A. C. Smith - (Fabaceae). Ciência Florestal, Santa Maria, v. 22, n. 1, p. 1-9, jan./mar. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. de C.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Potencial regenerativo In vitro de germoplasma de videira (Vitis sp.) conservados por longos períodos sob regime de crescimento mínimo. SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.378.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. P. de; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E. Biochemical characterization of systemic bacteria in bananas, sensitivity to antibiotics and plant phytotoxicity during shoot proliferation. Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 38, n. 2, p. 193-200, 2016. (Online)

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14.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, G. F.; LUIS, Z. G.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Avaliação por citometria de fluxo de germoplasma de cana-de-açúcar conservado in vitro. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo. 551. 1 CD-ROM.

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15.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, G. F.; LUIS, Z. G.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Criopreservação de ápices caulinares de cana-de-açúcar por dropled-vitrification. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo. 552. 1 CD-ROM.

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16.Imagem marcado/desmarcadoLUIS, Z. G.; NOGUEIRA, G. F.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Criopreservação de embriões zigóticos de macaúba [Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. ex Mart.] a médio-longo prazo. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo. 484. 1 CD-ROM.

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17.Imagem marcado/desmarcadoBALZON, T. A.; CARDOSO, L. D.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Conservação in vitro de germoplasma de Abacaxi (Ananas sp.) sob regime de crescimento mínimo. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória, ES. Anais... Caçador, SC: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD.

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18.Imagem marcado/desmarcadoLUIS, Z. G.; NOGUEIRA, G. F.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Conservação de sementes de macaúba [Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. ex Mart.] a médio-longo prazo sob diferentes temperaturas. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo. 484. 1 CD-ROM.

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19.Imagem marcado/desmarcadoBALZON, T. A.; CARDOSO, L. D.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Determinação de grupos genotípicos de abacaxizeiros durante a conservação in vitro de germoplasma como medida facilitadora da manutençao das coleções. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 13., 2008, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. Resumo 153. p. 206.

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20.Imagem marcado/desmarcadoLUIS, Z. G.; MARTINS, A. E.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Modificaciones anatómicas en las hojas de germoplasma de Mentha canadensis L. (Lamiaceae) durante la conservacion in vitro a diferentes temperaturas. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória, ES. Anais... Caçador, SC: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; FACURE, M. H. M.; SANFELICE, R. C.; SANTOS, L. F.; SWAGER, T. M.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Recent progress in amine gas sensors for food quality monitoring: Novel architectures for sensing materials and systems.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  ACS Sensors, v. 7, 2022.
Páginas:  2104–2131
ISSN:  2379-3694
DOI:  https://doi.org/10.1021/acssensors.2c00639
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increasing demand for food production has necessitated the development of sensitive and reliable methods of analysis, which allow for the optimization of storage and distribution while ensuring food safety. Methods to quantify and monitor volatile and biogenic amines are key to minimizing the waste of high-protein foods and to enable the safe consumption of fresh products. Novel materials and device designs have allowed the development of portable and reliable sensors that make use of different transduction methods for amine detection and food quality monitoring. Herein, we review the past decade?s advances in volatile amine sensors for food quality monitoring. First, the role of volatile and biogenicamines as a food-quality index is presented. Moreover, a comprehensiveoverview of the distinct amine gas sensors is provided according to the transduction method, operation strategies, and distinct materials (e.g., metal oxide semiconductors, conjugated polymers, carbon nanotubes, graphene and its derivatives, transition metal dichalcogenides, metal organic frameworks, MXenes, quantum dots, and dyes, among others) employed in each case. These include chemoresistive, fluorometric, colorimetric, and microgravimetric sensors. Emphasis is also given to sensor arrays that record the food quality fingerprints and wireless devices that operate as radiofrequency identification (RFID) tags. Finally, challenges and future opportunities on the development of new amine sensors are prese... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemiresistive sensors; Optical sensors; Volatile amines; Wireless sensors.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18060 - 1UPCAP - DDPROCI.22/982022/105
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