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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
08/03/2017 |
Data da última atualização: |
14/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARRER, V.; AMBROSI, R.; MENDONÇA, T. dos R.; ARCARI, V.; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S. |
Afiliação: |
Viviane Carrer, Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho , Caixa postal 130 , Bento Gonçalves, RS. Email: viviane - vivi2@hotmail.com; ricardo.ambrosi@yahoo.com.br; taniadosreismendonca@gmail.com; vanessa.arcari@hotmail.com.; Rodrigo Ambrosi, Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho , Caixa postal 130 , Bento Gonçalves, RS. Email: viviane - vivi2@hotmail.com; ricardo.ambrosi@yahoo.com.br; taniadosreismendonca@gmail.com; vanessa.arcari@hotmail.com.; Tânia dos R. Mendonça, Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho , Caixa postal 130 , Bento Gonçalves, RS. Email: viviane - vivi2@hotmail.com; ricardo.ambrosi@yahoo.com.br; taniadosreismendonca@gmail.com; vanessa.arcari@hotmail.com.; Vanessa Arcari, Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho , Caixa postal 130 , Bento Gonçalves, RS. Email: viviane - vivi2@hotmail.com; ricardo.ambrosi@yahoo.com.br; taniadosreismendonca@gmail.com; vanessa.arcari@hotmail.com.; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV. |
Título: |
Caracterização físico-química e sensorial de sucos elaborados com diferentes acessos de videira. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 4., 2016, Curitiba, PR. Anais...Recursos Genéticos no Brasil: a base para o desenvolvimento sustentável, Curitiba, RS: Instituto Agronômico do Paraná e Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, de 8 a 11 nov. 2016, p. 270. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: A cor violácea o sabor e o aromasão características importantes para a aceitação do suco de uva pelo consumidor. O suco de uva também está associado com alto conteúdo de compostos relacionados à saúde. O objetivo deste trabalho foi caracterizar a cor, os atributos físico - químicos e avaliar sensorialmente sucos elaborados com oito acessos mantidos pelo Banco Ativo de Germoplasma de uva (BAG - Uva): novas cultivares (BRS Rúbea, BRS Cora, BRS Violeta, BRS Carmeme BRS Magna) e tradicionais (Bordô, Concorde Isabel). |
Palavras-Chave: |
Acessos de videira; Cor violácea; Sabor aromasão; Sensorial; Sucos; Videira. |
Thesagro: |
Uva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157380/1/PAtricia-CBRG-IV-2016-p270.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
14/12/2021 |
Data da última atualização: |
14/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
TARTAGLIA, F. de L.; RIGHI, E. Z.; ROCHA, L. da; LOOSE, L. H.; MALDANER, I. C.; HELDWEIN, A. B.; GOUVEA, J. A. de. |
Afiliação: |
FRANCILENE DE L. TARTAGLIA, Universidade Federal de Santa Maria/Centro de Ciências Rurais/Departamento de Fitotecnia. Santa Maria, RS. E-mail: fran.tartaglia@yahoo.com.br (Corresponding author); ezrighi@yahoo.com.br; leidi-r1@hotmail.com; heldweinab@smail.ufsm.br; EVANDRO Z. RIGHI, Universidade Federal de Santa Maria/Centro de Ciências Rurais/Departamento de Fitotecnia. Santa Maria, RS. E-mail: fran.tartaglia@yahoo.com.br (Corresponding author); ezrighi@yahoo.com.br; leidi-r1@hotmail.com; heldweinab@smail.ufsm.br; LEIDIANA DA ROCHA, Universidade Federal de Santa Maria/Centro de Ciências Rurais/Departamento de Fitotecnia. Santa Maria, RS. E-mail: fran.tartaglia@yahoo.com.br (Corresponding author); ezrighi@yahoo.com.br; leidi-r1@hotmail.com; heldweinab@smail.ufsm.br; LUIS H. LOOSE, Instituto Federal Forroupilha. Santo Ângelo, RS. E-mail: luisloose@yahoo.com.br; IVAN C. MALDANER, Instituto Federal Farroupilha. São Vicente do Sul, RS. E-mail: ivan.maldaner@iffarroupilha.edu.br; ARNO B. HELDWEIN, Universidade Federal de Santa Maria/Centro de Ciências Rurais/Departamento de Fitotecnia. Santa Maria, RS. E-mail: fran.tartaglia@yahoo.com.br (Corresponding author); ezrighi@yahoo.com.br; leidi-r1@hotmail.com; heldweinab@smail.ufsm.br; JORGE ALBERTO DE GOUVEA, CNPT. |
Título: |
Non-destructive models for leaf area determination in canola. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 20, n. 6, p. 551-556, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The leaf is a very important structure of the plants, since it allows gas exchanges and the transformation of light energy into chemical energy. This study aimed to generate and test mathematical models for leaf area estimation in canola based on leaf dimensions. Two experiments were conducted with canola in 2014, in which leaves were collected in different phenological stages with different sizes and shapes. Subsequently, leaf length, width and area were measured (with automatic meter) in 606 leaves, which included 371 ovate and 235 lanceolate leaves. The models were generated using length, width and length versus width as independent variables and leaf area as dependent variable. The models were validated using a group of leaves different from those used to generate the models. A total of 27 models were obtained and those with best statistics and higher simplicity were selected. The polynomial model LA = 0.88735 W2 + 0.93503 W and the power model LA = 1.1282 W1.9396 can be used for both types of leaves and have high accuracy in the estimation of canola leaf area. |
Palavras-Chave: |
Lanceolate leaves; Modeling; Ovate leaves. |
Thesagro: |
Brassica Napus. |
Thesaurus NAL: |
Brassica napus var. napus. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229134/1/2016-PA-IV-SM-Grupos-Bioc-Non-destructive-models-for-leaf-area.pdf
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Marc: |
LEADER 01826naa a2200253 a 4500 001 2137791 005 2021-12-14 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTARTAGLIA, F. de L. 245 $aNon-destructive models for leaf area determination in canola.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe leaf is a very important structure of the plants, since it allows gas exchanges and the transformation of light energy into chemical energy. This study aimed to generate and test mathematical models for leaf area estimation in canola based on leaf dimensions. Two experiments were conducted with canola in 2014, in which leaves were collected in different phenological stages with different sizes and shapes. Subsequently, leaf length, width and area were measured (with automatic meter) in 606 leaves, which included 371 ovate and 235 lanceolate leaves. The models were generated using length, width and length versus width as independent variables and leaf area as dependent variable. The models were validated using a group of leaves different from those used to generate the models. A total of 27 models were obtained and those with best statistics and higher simplicity were selected. The polynomial model LA = 0.88735 W2 + 0.93503 W and the power model LA = 1.1282 W1.9396 can be used for both types of leaves and have high accuracy in the estimation of canola leaf area. 650 $aBrassica napus var. napus 650 $aBrassica Napus 653 $aLanceolate leaves 653 $aModeling 653 $aOvate leaves 700 1 $aRIGHI, E. Z. 700 1 $aROCHA, L. da 700 1 $aLOOSE, L. H. 700 1 $aMALDANER, I. C. 700 1 $aHELDWEIN, A. B. 700 1 $aGOUVEA, J. A. de 773 $tRevista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental$gv. 20, n. 6, p. 551-556, 2016.
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