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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
19/06/2021 |
Data da última atualização: |
12/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LUDKE, J. V.; SCHEUERMANN, G. N.; LUDKE, M. do C. M. M.; VALADARES, C. G. |
Afiliação: |
JORGE VITOR LUDKE, CNPSA; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; MARIA DO CARMO MOHAUPT MARQUES LUDKE, UFRPE; CAMILA GUEDES VALADARES, UFRPE. |
Título: |
Alternativas para alimentação de frangos de corte. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Avicultura Industrial, Itu, ed. 1309, ano 112, n. 5, p. 18-22, 2021. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O artigo apresenta uma avaliação sobre a disponibilidade de ingredientes potencialmente aptos para alimentação de aves. Aborda também implicações técnicas decorrentes do uso de ingredientes alternativos na produção de frangos de corte. Através de dados oficiais se explora os possíveis ingredientes que estão disponíveis em boa quantidade para o uso na alimentação principalmente para substituir parcialmente o milho. |
Thesagro: |
Alimentação; Frango de Corte; Produção Animal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224408/1/final9706.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
20/04/2020 |
Data da última atualização: |
20/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LIMA, D. C.; ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P. |
Afiliação: |
DAYANE CRISTINA LIMA, UFLA; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA. |
Título: |
Response of common bean progenies for water use efficiency. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 20, n. 1, e253520111, 2020. |
DOI: |
10.1590/1984-70332020v20n1a11 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Our aim in this study was to evaluate common bean progenies for water use efficiency (WUE) and verify if selection carried out under conditions without water limitation reflects the selection carried out under stress conditions. Eighty progenies from the BRSMG Talismã x G4280 cross and 80 from the BRSMG Talismã x G6492 cross were evaluated with high water availability (HWA) and low water availability (LWA) in two locations and two years. Genetic variance, heritability, accuracy, expected gain from selection, correlated response to selection, genetic correlation between HWA and LWA and between the two traits evaluated, and risk index in the recommendation (RI) were estimated. Some progenies had a RI close to zero, were tolerant in LWA, and were responsive in HWA. Progenies with high grain yield and WUE could be identified. The two conditions of evaluation were equally efficient for selection, as verified by estimates of expected gains from selection. |
Thesagro: |
Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Stress. |
Thesaurus NAL: |
Abiotic stress; Beans; Grain yield; Plant breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212406/1/CNPAF-2020-CBAB.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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