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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  28/10/2019
Data da última atualização:  02/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RAMOS, F. M.; ABE, H. A.; CORDEIRO, C. A. M.; BARBAS, L. A. L.; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; FUJIMOTO, R. Y.
Afiliação:  FABRICIO MENEZES RAMOS, IFPA; HIGO ANDRADE ABE, UFPA; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; LUIZ ANDRE LUZ BARBAS; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC.
Título:  Feed management and stocking density of the endangered wild zebra pleco: Implications for captive breeding.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Research, p. 1-7, 2019.
DOI:  10.1111/are.14197
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Due to the economic potential of Hypancistrus zebra in the ornamental fish market and its current classification as an endangered species in its natural occurrence sites, the present study sought to determine a suitable feed management strategy and stocking density to allow for an adequate captivity maintenance of this fish species. Three experiments were conducted as follows: (1) feed preference (artemia Artemiasp., shrimp Litopenaeus vannamei, fish Cynoscion spp. or mussel Perna perna); (2) de‐termination of feeding rate (5% and 10% live weight day−1) and frequency (1, 2 or 3 meals. Day−1); and (3) evaluation of stocking density (0.25, 0.50, 1.00 and 2.00 g/L). Zebra pleco did not present the characteristic buccal scraping behaviour on the feed, commonly seen in other Loricariids. Artemia was the preferred diet followed by fish, shrimp and mussels. The frequency of two daily meals and the feeding rate of 10% live weight day−1 allowed for an improved zootechnical performance. Zebra pleco showed enhanced specific growth rate at the density of 2 g/L. Our results suggest that, to improve the zebra pleco rearing conditions, it should be maintained at a den‐sity of 2 g/L, fed two daily meals at a feeding rate of 10% live weight day−1. These findings correspond to useful information for an adequate management of this spe‐cies and could assist in the supply of healthy specimens to the ornamental fish market as well for the restocking of de... Mostrar Tudo
Thesagro:  Peixe; Peixe Ornamental; Piscicultura.
Thesaurus Nal:  Fish; Fish culture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203807/1/zebra.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC25577 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  13/07/2018
Data da última atualização:  29/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, M. de F. G. da S.; DIONISIO, A. P.; ABREU, F. A. P. de; PINTO, C. O.; SILVA, L. M. A. e; BRITO, E. S. de; WURLITZER, N. J.; LIMA, A. C. V. de; RODRIGUES, S.; GOMES, W. F.; PONTES, D. F.
Afiliação:  Maria de Fatima Gomes da Silva, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; ANA PAULA DIONISIO, CNPAT; FERNANDO ANTONIO PINTO DE ABREU, CNPAT; CLAUDIA OLIVEIRA PINTO, CNPAT; LORENA MARA ALEXANDRE E SILVA, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; NEDIO JAIR WURLITZER, CNPAT; Ana Carolina Viana de Lima, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; Sueli Rodrigues, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; Wesley Faria Gomes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; Dorasilvia Ferreira Pontes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos.
Título:  Optimization of enzymatic treatment to produce yacon juice clarified by microfiltration with high levels of chlorogenic acid and fructooligosaccharides.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, v. 42, n. 6, e13641, 2018.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Suco de yacon; Tratamento enzimático.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15635 - 1UPCAP - DD2018.0207
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