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Registros recuperados : 75 | |
41. | | DELLA MODESTA, R. C.; GONCALVES, E. B.; MATTOS, P. B.; FERREIRA, J. C. S. Desenvolvimento e validacao do perfil sensorial para bebida de cafe brasileiro. In: SIMPOSIO DE PESQUISA DE CAFES DO BRASIL, 13., 2000, Pocos de Caldas, MG. Resumos expandidos... Brasilia: Embrapa Cafe.; MINISPLAN, 2000. v.1, p.716-719. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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42. | | DAREZZO, H. M.; DELIZA, R.; BENEDETTI, B. C.; CENCI, S. A.; GONCALVES, E. B.; LIGNON, F. Avaliacao da qualidade sensorial da alface americana "lorca" minimamente processada durante armazenagem em diferentes atmosferas controladas. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.135-6, ref. 0392-647.1. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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44. | | FONSECA, M. J. O. de; CENCI, S. A.; GONÇALVES, E. B.; DELLA MODESTA, R. C. Postharvest preservation of mango "Tommy Atkins", under controlled atmosphere. In: INTERNATIONAL MANGO SYMPOSIUM, 7., Recife, Pernambuco. Program and abstracts ... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2002. p. 320, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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47. | | MODESTA, R. C. D.; GONCALVES, E. B.; ROSENTHAL, A.; SILVA, A. L. S.; FERREIRA, J. C. Sensory and Instrumental Evaluation of Mango Juice. Acta Horticulturae, Leuven, n, 645, p. 267-273, feb. 2004. Edição do Proceedings of the 7 International Mango Symposium, Recife, sep. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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49. | | DELLA MODESTA, R. C.; GONCALVES, E. B.; ROSENTHAL, A.; SILVA, A. L. de S.; FERREIRA, J. C. S. Avaliacao sensorial/instrumental de suco de abacaxi. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.153, ref. 0459-357.2. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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50. | | DELLA MODESTA, R. C.; GONCALVES, E. B.; ROSENTHAL, A.; SILVA, A. L. de S.; FERREIRA, J. C. S. Avaliacao sensorial/instrumental de suco de manga. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.153, ref. 0461-357.3. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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51. | | DELLA MODESTA, R. C.; GONÇALVES, E. B.; ROSENTHAL, A.; SILVA, A. L. S.; FERREIRA, J. C. S. Avaliação sensorial e instrumental de suco de maracujá. In.: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 5., 2003, Campinas, SP. Resumos... Campinas, 2003. 1 CD-Rom. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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52. | | ROSA, P. M. da; ANTONIASSI, R.; GONÇALVES, E. B.; BIZZO, H. R.; SILVA, A. J. R. da. Extração de ácido clorogênico de farelo de girassol desengordurado. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 4, p. 719-724, abr. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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53. | | SEABRA, G. F. S.; CENCI, S. A.; GOMES, C. A. O.; SOUZA, M. L. M.; GONCALVES, E. B. Efeito da temperatura atmosfera controlada e modificada nas caracteristicas fisico-quimicas e na taxa respiratoria do brocolis minimamente processado. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MINIMO DE FRUTAS E HORTALICAS, 2., 2000, Vicosa, MG. Resumos... Vicosa: UFV, 2000. p.35. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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54. | | SEABRA, G. F. S.; CENCI, S. A.; GOMES, C. A. O.; SOUZA, M. L. M.; GONCALVES, E. B. Efeito da temperatura, atmosfera controlada e modificada nas caracteristicas fisico-quimicas e na taxa respiratoria do brocolis minimamente processado. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MINIMO DE FRUTAS E HORTALICAS, 2., 2000, Vicosa, MG. Palestras...Vicosa: UFV, 2000. p.35. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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56. | | PENHA, E. das M.; MORETTI, R. H.; DELLA MODESTA, R. C.; GONCALVES, E. B.; SILVA, A. L. de S. Efeito dos teores de alcool e acucar no perfil sensorial de licor de acerola. In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA DE ALIMENTOS, 4., 2001, Campinas, SP. Livro de Resumos... 2001. p.211, ref. 0688-377. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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57. | | DELLA MODESTA, R. C.; GONCALVES, E. B.; SOUZA, V. F.; FERREIRA, J. C. S.; MATTOS, P. B. de. Influencia dos fatores extrinsecos na preferencia da bebida de cafe no Estado do Rio de Janeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA, 2000. v.4, p.3.229, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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58. | | ANTONIASSI, R.; ARRIEL, N. H. C.; GONCALVES, E. B.; FREITAS, S. C. de; ZANOTTO, D. L.; BIZZO, H. R. Influência das condições de cultivo na composição da semente e do óleo de gergelim. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 60, n. 3, p. 301-310, maio/jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Suínos e Aves. |
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60. | | CARDOSO, M. H.; JACKIX, M. N. H.; MENEZES, H. C.; GONCALVES, E. B.; MARQUES, S. V. B. Efeito da associacao de pectinase, invertase e glicose isomerase na qualidade do suco de banana. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v.18, n. 3, p. 275-282, ago/out., 1998. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 75 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
21/01/2019 |
Data da última atualização: |
12/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ALVES-FREITAS, D. M. T.; PINHEIRO-LIMA, B.; FARIA, J. C.; LACORTE, C.; RIBEIRO, S. G.; MELO, F. L. |
Afiliação: |
DIONE M. T. ALVES-FREITAS; BRUNA PINHEIRO-LIMA; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; CRISTIANO CASTRO LACORTE, Cenargen; SIMONE DA GRACA RIBEIRO, Cenargen; FERNANDO L. MELO, UNB. |
Título: |
Double-stranded RNA high-throughput sequencing reveals a new Cytorhabdovirus in a bean golden mosaic virus-resistant common bean transgenic line. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Viruses, v. 11, n. 1, Jan. 2019. |
ISSN: |
1999-4915 |
DOI: |
10.3390/v11010090 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Using double-strand RNA (dsRNA) high-throughput sequencing, we identified five RNA viruses in a bean golden mosaic virus (BGMV)-resistant common bean transgenic line with symptoms of viral infection. Four of the identified viruses had already been described as infecting common bean (cowpea mild mottle virus, bean rugose mosaic virus, Phaseolus vulgaris alphaendornavirus 1, and Phaseolus vulgaris alphaendornavirus 2) and one is a putative new plant rhabdovirus (genus Cytorhabdovirus), tentatively named bean-associated cytorhabdovirus (BaCV). The BaCV genome presented all five open reading frames (ORFs) found in most rhabdoviruses: nucleoprotein (N) (ORF1) (451 amino acids, aa), phosphoprotein (P) (ORF2) (445 aa), matrix (M) (ORF4) (287 aa), glycoprotein (G) (ORF5) (520 aa), and an RNA-dependent RNA polymerase (L) (ORF6) (114 aa), as well as a putative movement protein (P3) (ORF3) (189 aa) and the hypothetical small protein P4. The predicted BaCV proteins were compared to homologous proteins from the closest cytorhabdoviruses, and a low level of sequence identity (15?39%) was observed. The phylogenetic analysis shows that BaCV clustered with yerba mate chlorosis-associated virus (YmCaV) and rice stripe mosaic virus (RSMV). Overall, our results provide strong evidence that BaCV is indeed a new virus species in the genus Cytorhabdovirus (family Rhabdoviridae), the first rhabdovirus to be identified infecting common bean. |
Palavras-Chave: |
Rhabdovirus. |
Thesagro: |
Feijão; Mosaico Dourado; Organismo Transgênico; Phaseolus Vulgaris; Vírus. |
Thesaurus NAL: |
Bean golden mosaic virus; Beans; Cytorhabdovirus; DsRNA viruses; Transgenic plants. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191029/1/CNPAF-2019-viruses.pdf
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Marc: |
LEADER 02429naa a2200337 a 4500 001 2104582 005 2020-02-12 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1999-4915 024 7 $a10.3390/v11010090$2DOI 100 1 $aALVES-FREITAS, D. M. T. 245 $aDouble-stranded RNA high-throughput sequencing reveals a new Cytorhabdovirus in a bean golden mosaic virus-resistant common bean transgenic line.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aUsing double-strand RNA (dsRNA) high-throughput sequencing, we identified five RNA viruses in a bean golden mosaic virus (BGMV)-resistant common bean transgenic line with symptoms of viral infection. Four of the identified viruses had already been described as infecting common bean (cowpea mild mottle virus, bean rugose mosaic virus, Phaseolus vulgaris alphaendornavirus 1, and Phaseolus vulgaris alphaendornavirus 2) and one is a putative new plant rhabdovirus (genus Cytorhabdovirus), tentatively named bean-associated cytorhabdovirus (BaCV). The BaCV genome presented all five open reading frames (ORFs) found in most rhabdoviruses: nucleoprotein (N) (ORF1) (451 amino acids, aa), phosphoprotein (P) (ORF2) (445 aa), matrix (M) (ORF4) (287 aa), glycoprotein (G) (ORF5) (520 aa), and an RNA-dependent RNA polymerase (L) (ORF6) (114 aa), as well as a putative movement protein (P3) (ORF3) (189 aa) and the hypothetical small protein P4. The predicted BaCV proteins were compared to homologous proteins from the closest cytorhabdoviruses, and a low level of sequence identity (15?39%) was observed. The phylogenetic analysis shows that BaCV clustered with yerba mate chlorosis-associated virus (YmCaV) and rice stripe mosaic virus (RSMV). Overall, our results provide strong evidence that BaCV is indeed a new virus species in the genus Cytorhabdovirus (family Rhabdoviridae), the first rhabdovirus to be identified infecting common bean. 650 $aBean golden mosaic virus 650 $aBeans 650 $aCytorhabdovirus 650 $aDsRNA viruses 650 $aTransgenic plants 650 $aFeijão 650 $aMosaico Dourado 650 $aOrganismo Transgênico 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aVírus 653 $aRhabdovirus 700 1 $aPINHEIRO-LIMA, B. 700 1 $aFARIA, J. C. 700 1 $aLACORTE, C. 700 1 $aRIBEIRO, S. G. 700 1 $aMELO, F. L. 773 $tViruses$gv. 11, n. 1, Jan. 2019.
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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