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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. F. P. In silio and in vivo analysis of the nucleotide diversity in Coffea spp. In: THE SOLANACEAE GEONOME WORKSHOP, 5., 2008, Cologne, Germany.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. F. P.; IVAMOTO, S. T. Characterization of coffee genes involved in isoprenoid and diterpene metabolic pathways. In: PREEDY, V. R. Coffee in helath and disease prevention. London, UK: Elsevier, 2015. p. 45-51.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Biosegurança e novas estratégias para transformação genética. In.: PÍPOLO, V. C. (Org.). Culturas transgênicas: uma abordagem de benefícios e riscos. Londrina: EDUEL, 2009. 8-19

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Trangenia: plantas trangênicas Agropecária Catarinense, v.17, n.2. p.50-53, 2004

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoANGELO, P. C. da S.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, G. H.; SETA, T. Coffee microspore cultivation to attain doubled-haploid plantlets. Acta Horticulturae, v. 31, n. 1359, p. 123-130, 2023. Apresentado no INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 31., 2022, Angers, França.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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6.Imagem marcado/desmarcadoANGELO, P. C. da S.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, G. H.; SETA, T. Coffee microspore cultivation to attain doubled-haploid stable plantlets. INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 31., 2022, Angers, França. E-poster.

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7.Imagem marcado/desmarcadoTISKI, I.; MARRACCINI, P.; POT, D.; VIEIRA, L. G.; PEREIRA, L. F. P. Characterization and expression of two cDNA encoding 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A reductase isoforms in coffee (Coffea arabica L.). Journal of Integrative Biology/OMICS, v. 15, n. 0, 2011.

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8.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS-GUEVARA, C.; VARGAS-SEGURA, C.; VILLALTA-VILLALOBOS, J.; PEREIRA, L. F. P.; GATICA-ARIAS, A. A simple and efficient agroinfiltration method in coffee leaves (Coffea arabica L.): assessment of factors affecting transgene expression. 3 Biotech, v. 8, n. 11, 2018

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9.Imagem marcado/desmarcadoANGELO, P. C. da S.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, G. H.; CAIXETA, E. T. Some Coffea liberica SH3-LRR-coding sequences are highly distinguishable. INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 31., 2022, Angers, França. E-poster.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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10.Imagem marcado/desmarcadoANGELO, P. C. da S.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, G. H.; CAIXETA, E. T. Some Coffea liberica SH3-LRR-coding sequences are highly distinguishable. Acta Horticulturae, v. 31, n. 1362, p. 283-287, 2023. Apresentado no INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 31., 2022, Angers, França.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBUDZINSKI, I. G. F.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, T.; VIEIRA, L. G. E. In silico characterization and transcription analysis of two alpha-expansins isoforms in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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12.Imagem marcado/desmarcadoBUDZINSKI, I. G. F.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, T.; VIEIRA, L. G. E. In silico characterization and transcription analysis of two alpha-expansins isoforms in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B.; TAKAHASHI, E. K.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Identificação e caracterização do gene galactinol sintase em Coffea arabica L. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005.

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14.Imagem marcado/desmarcadoCAÇÃO, S. M. B.; GALVÃO, R. M.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Identificação e caracterização de genes de poligalacturonase de Coffea arabica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003.

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15.Imagem marcado/desmarcadoIVAMOTO, S. T.; SAKURAY, L. M.; SANTOS, T. B. dos; PEREIRA, L. F. P. Identificação e caracterização de genes relacionados à biossíntese de ácidos clorogênicos em Coffea arabica L. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015.

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16.Imagem marcado/desmarcadoCAÇÃO, S. M. B.; SILVA, N. V.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Identificação de clones BAC com marcadores moleculares visando a integração de mapas físicos e genéticos. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011.

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17.Imagem marcado/desmarcadoIVAMOTO, S. T.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Identification of the transcriptionally active cytochrome P450 repertoire in Coffea arabica. Genetics and Molecular Research, v. 14, n. 1, p. 2399-2412, 2015

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18.Imagem marcado/desmarcadoYANAGUL, K.; VIEIRA, L. G.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P. Avaliação da diversidade nucleotídica para identificação e análise de expressãode haplótipos em Coffea arabica (Nucleotide diversity evaluation for identification and expression analysis of Coffea arabica haplotypes) In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE GENÉTICA, 14.; CONGRESO DE LA ASSOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE MUTAGÊNESIS, CARCINOGÉNESES Y TERATOGÉNESIS AMBIENTAL, 8.; CONGRESO DE LA SOCIEDAD DE GENÉTICA DE CHILE,42.; CONGRESO DE LA SOCIEDAD ARGENTINA DE GENÉTICA, 39.; 2010, Vinã del Mar, Chile. p. 266

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19.Imagem marcado/desmarcadoBUDZINSKI, I. G. F.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Caracterização in silico de genes de expansina presentes em cafeeiro (Coffea arabica L.). In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.

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20.Imagem marcado/desmarcadoYUYAMA, P. M.; PEREIRA, L. F. P.; VILAS-BOAS, L. A.; VANZELA, A. L. L. Distribuição de retoelementos em cromossomos de Coffea L. (Rubiaceae). In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guaruja.

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/01/2023
Data da última atualização:  09/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ARIYOSHI, C.; SERA, G. H.; RODRIGUES, L. M. R.; CARVALHO, F. G.; SHIGUEOKA, L. H.; MENDONÇA, A. E. S.; PEREIRA, C. T. M.; DESTÉFANO, S. A. L.; PEREIRA, L. F. P.
Afiliação:  CAROLINE ARIYOSHI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; GUSTAVO HIROSHI SERA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; LUCAS MATEUS RIVERO RODRIGUES, INSTITUTO AGRONÔMICO; FILIPE GIMENEZ CARVALHO, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; LUCIANA HARUMI SHIGUEOKA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; ANA ESTER SOCATELLI MENDONÇA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; CARLOS THEODORO MOTTA PEREIRA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; SUZETE APARECIDA LANZA DESTÉFANO, INSTITUTO BIOLÓGICO; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa.
Título:  Development and validation of an allele-specific marker for resistance to bacterial halo blight in coffea arabica.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Agronomy, v. 12, n. 12, 3178, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/agronomy12123178
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bacterial halo blight (BHB) is a bacterial disease, caused by Pseudomonas syringae pv. garcae, which has been gaining prominence in the main coffee-producing regions. Chemical control of this disease increases production costs and is environmentally undesirable. In this scenario, the development of new cultivars resistant to BHB is the most economical and sustainable alternative. Marker-Assisted Selection (MAS) is an appropriate strategy to assist breeding programs for resistant genotype selection. In a previous Genome-Wide Association Study (GWAS) for C. arabica and P. syringae pv. garcae interaction, we identified a locus, probably linked to qualitative resistance to the pathogen. In this work, we developed and validated a pair of Allele-Specific-Polymerase Chain Reaction (AS-PCR) primers for this locus in C. arabica breeding populations. This pair of AS-PCR primers, called Psg_QL1, was tested both in a backcross (BC) (n = 38) and in an F2 population (n = 138) segregating for resistance to BHB. The linkage between the Psg_QL1 marker and qualitative resistance showed an accuracy of 93.75%. Our results demonstrated that the Psg_QL1 marker can be applied in MAS in a robust, simple, fast, and low-cost way.
Thesaurus NAL:  Bacterial diseases of plants; Coffea arabica var. arabica; Genetic resistance; Plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150821/1/Development-and-Validation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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