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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  21/06/2011
Data da última atualização:  21/06/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RESENDE, J. M.; QUEIROZ, M. R. de; SOARES, A. G.; SILVA, O. F.; SAGGIN JUNIOR, O. J.
Afiliação:  JOSANE MARIA RESENDE, UFRRJ; MARLENE RITA DE QUEIROZ, UNICAMP; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ORIVALDO JOSE SAGGIN JUNIOR, CNPAB.
Título:  Microbiological quality of water of green coconut with different coatings.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CIGR INTERNATIONAL SYMPOSIUM, 6., 2011, Nantes. Towards a sustainable food chain: food process, bioprocessing and food quality management: proceedings... Hokkaido: CIGR, 2011.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Água de coco verde.
Thesagro:  Bactéria; Fusarium; Microbiologia.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36715/1/2011-024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10978 - 1UPCAA - PP2011/0242011.00326
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  04/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FREIRA, L.; GUERREIRO, T. M.; CARAMÊS, E. T. S.; LOPES, L. L.; ORLANDO, E. A.; PEREIRA, G. E.; PALLONE, J. A. L.; CATHARINO, R. R.; SANT'ANA, A. S.
Afiliação:  Luísa Freira, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Tatiane M. Guerreiro, Innovare Biomarkers Laboratory, Faculty of Pharmaceutical Sciences, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Elem T. S. Caramês, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Letícia S. Lopes, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Eduardo A. Orlando, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Juliana A. Lima Pallone, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Rodrigo R. Catharino, Innovare Biomarkers Laboratory, Faculty of Pharmaceutical Sciences, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil; Anderson S. Sant'Ana, Department of Food Science, Faculty of Food Engineering, University of Campinas, Campinas, SP, Brazil.
Título:  Influence of Maturation Stages in Different Varieties of Wine Grapes (Vitis vinifera) on the Production of Ochratoxin A and Its Modified Forms by Aspergillus carbonarius and Aspergillus niger.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 66, p. 8824-8831, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ochratoxin A is the main contaminant mycotoxin of grapes produced mainly by Aspergillus niger and Aspergillus carbonarius. Besides, it is possible that the formation of modified mycotoxin occurs through the plant defense mechanism or also by fungus actions itself. The objective of this study was to evaluate the influence of grape variety and maturation stage on the formation of OTA and modified mycotoxin. The determination of OTA was performed by high-performance liquid chromatography, and a high-resolution mass spectrometry was used for the detection of modified ochratoxin. A positive correlation was observed between the following grapes physicochemical parameters: pH, total soluble solids, total glycosides in glucose, total anthocyanin, and OTA levels produced by A. niger and A. carbonarius. Therefore, the higher the concentrations of these parameters, the greater the production of mycotoxin in grapes. Among the elected targets, we identified the 14-decarboxyochratoxin A in Muscat Italia variety at veraison and 15 days after the beginning of veraison stages; and ethylamide-ochratoxin A as a biomarker in the Syrah variety at the ripeness stage. KEYWORDS: conjugated mycotoxin, masked mycotoxin, mass spectrometry, modified mycotoxin, Vitis vini ́ fera, food safety
Palavras-Chave:  Conjugated mycotoxin; Masked mycotoxin; Modified mycotoxin.
Thesagro:  Ocratoxina; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Food safety; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189780/1/acs.jafc.8b02251.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18063 - 1UPCAP - DD18.02428
CPATSA60009 - 1UPCAP - DD
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