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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  22/03/2021
Data da última atualização:  22/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  THIOYE, B.; SANGUIN, H.; KANE, A.; NDIAYE, C.; FALL, D.; SANOGO, D.; DUPONNOIS, R.; FARIA, S. M. de; SYLLA, S. N.; BÂ, A.
Afiliação:  BABACAR THIOYE, UniLaSalle - Mont-Saint-Aignan, France; HERVÉ SANGUIN, CIRAD, INRAE, Institut Agro, Montpellier, France; ABOUBACRY KANE, IRD/ISRA/UCAD, Centre de Recherche de Bel-Air, Dakar, Senegal; CHEIKH NDIAYE, IRD/ISRA/UCAD, Centre de Recherche de Bel-Air, Dakar, Senegal; DIOUMACOR FALL, ISRA/CNRF, Dakar, Sénégal; DIAMINATOU SANOGO, SRA/CNRF, Dakar, Sénégal; ROBIN DUPONNOIS, CIRAD, IRD, Institut Agro, Montpellier, France; SERGIO MIANA DE FARIA, CNPAB; SAMBA NDAO SYLLA, IRD/ISRA/UCAD, Centre de Recherche de Bel-Air, Dakar, Senegal; AMADOU BÂ, CIRAD, IRD, Institut Agro, Montpellier, France.
Título:  Mycorrhizal inoculation increases fruit production without disturbance of native arbuscular mycorrhizal community in jujube tree orchards (Senegal).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Symbiosis, Published: 25 February 2021.
ISSN:  0334-5114
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13199-021-00757-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Arbuscular mycorrhizal (AM) fungi constitute promising biofertilizers for the deployment of a sustainable agriculture. However, the evaluation of mycorrhizal benefits in the field is poorly documented, notably in fruit tree orchards, and concerns exclusively growth performance and nutrition. Here, we evaluated the persistence of beneficial effects of AM fungal inoculation on two jujube (Ziziphus mauritiana Lam.) cultivars (Tasset and Gola) inoculated in nursery conditions and subsequently transferred in the field until fruit production. The growth-promoting effects on jujube observed in nursery was still maintained 18 months after planting, with significant higher rates of survival and an increase of fruit production for inoculated jujube cultivars. Nevertheless, AM-mediated responses were dependent on cultivar. No major disturbance of native AM fungal community was associated with AM fungal inoculation but a stimulation of AM fungal colonization is probable. The use of mycorrhizal inoculation with the R. irregularis IR27 strain hold promise for the development of efficient jujube orchards under semi-arid conditions.
Palavras-Chave:  Fruit production.
Thesagro:  Ziziphus Mauritiana.
Thesaurus Nal:  Cultivars; Glomeromycota; Orchards.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41686 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  07/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  COSTA, R. G.; FREIRE, R. M. B.; ARAUJO, G. G. L. de; QUEIROGA, R. do C. R. do E.; PAIVA, G. N.; RIBEIRO, N. L.; OLIVEIRA, R. L. de; DOMÍNGUEZ, D.; LORENZO, J. M.
Afiliação:  ROBERTO GERMANO COSTA, UFPB; RAYSSA M. BEZERRIL FREIRE, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; RITA DE CÁSSIA RAMOS DO EGYPTO QUEIROGA, UFPB; GUTEMBERG NASCIMENTO PAIVA, UFPB; NEILA LIDIANY RIBEIRO, Bolsista CNPq - INSA; RONALDO LOPES DE OLIVEIRA, UFBA; RUBÉN DOMÍNGUEZ, Centro Tecnológico de la Carne de Galicia, San Cibrao das Viñas, Spain; JOSÉ M. LORENZO, Facultad de Ciencias de Ourense, Universidad de Vigo, Ourense, Spain.
Título:  Effect of increased salt water intake on the production and composition of dairy goat milk.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 11, 2021, 11, n. 9, 2642, 2021.
DOI:  https:// doi.org/10.3390/ani11092642
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The high consumption of water by livestock is a major drawback from an environmental point of view. In addition, the fact that arid or semi-arid areas have water with high salinity can decrease the quality of the products derived from these animals. Therefore, the present work is proposed with the objective of understanding how the supply of water with different salinities can affect the quality of milk. Therefore, the results of this work will derive important conclusions of vital importance for farmers in these areas.
Palavras-Chave:  Composição do leite; Manejo animal; Qualidade do leite.
Thesagro:  Água Salgada; Caprino; Condutividade Térmica; Leite; Leite de Cabra.
Thesaurus NAL:  Milk composition; Milk quality; Physicochemical properties; Saline water.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147207/1/Effect-of-increased-salt-water-intake-on-the-production-and-composition-of-dairy-goat-milk-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60099 - 1UPCAP - DD
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