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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
10/11/2017 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALVES, R. N.; MAULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; FERNANDEZ-TEJEDOR, M.; RAMBLA-ALEGRE, M.; CAMPÀS, M.; REVERTÉ, L.; DIOGÈNE, J.; TEDIOSIE, A.; KWADIJK, C. J. A. F.; KOTTERMAN, M.; VAN DEN HEUVEL, F. H. M.; ROBBENS, J.; CUNHA, S.; FERNANDES, J. O.; RASMUSSEN, R. R.; SLOTH, J. J.; ALVAREZ-MUÑOZ, D.; RODRÍGUEZ-MOZAZ, S.; AZNAR-ALEMANY, Ò.; ELJARRAT, E.; BARCELÓ, D.; MANITA, D.; BRAGA, A. C.; FOGACA, F. H. dos S.; COSTA, P. R.; MARQUES, A. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN. |
Título: |
Bioaccessibility of contaminants of emerging concern in raw and cooked commercial seafood species: insights for food safety risk assessment. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEAFOOD SAFETY NEW FINDINGS & INNOVATION CHALLENGES. Abstract book. Brussels, Belgium: Royal Flemish Academy of Science and the Arts (KVAB), 2017. |
Páginas: |
p. 14. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Autoria na publicação: FABIOLA FOGAÇA. |
Palavras-Chave: |
Frutos do mar. |
Thesagro: |
Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166552/1/SEAFOOD-pag14.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/02/2023 |
Data da última atualização: |
09/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ANGELOTTI, F.; OLIVEIRA, A. R. de; GIONGO, V.; BARROS, J. R. A.; GUIMARÃES, M. J. M. |
Afiliação: |
FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; ANDERSON RAMOS DE OLIVEIRA, CPATSA; VANDERLISE GIONGO, CPATSA; JULIANE RAFAELE ALVES BARROS; MIGUEL JÚLIO MACHADO GUIMARÃES. |
Título: |
Sustainable agriculture as an adaptation measure for Araripe Plaster Pole. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SABOURIN, E.; OLIVEIRA, L. M. R.; GOULET, F.; MARTINS, E. S. (Org.). Public policies for adapting agriculture to climate change in semi-arid Northeast Brazil, Rio de Janeiro: E-papers, 2022. |
Páginas: |
Cap.4, ,p. 61-76 |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
978-65-87065-37-3 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Tradução de: A ação pública de adaptação da agricultura à mudança climática no Nordeste Semiárido brasileiro. |
Conteúdo: |
The Araripe Plaster Pole, located in the Brazilian semi-arid region, is responsible for producing 97% of the gypsum consumed in Brazil, which is considered the best quality gypsum worldwide given its high purity (Barbosa et al., 2014). However, the energy matrix of the factories involved in the gypsum production process in the Araripe region is characterized by firewood use from the Caatinga, most often the result of illegal deforestation. Moreover, monoculture systems, commonly practiced by traditional agriculture in the region, are characterized by predatory extraction of natural resources of soil and vegetation and the consequent oversimplification of the food web, losing the resilience or environmental plasticity of the ecosystem. |
Palavras-Chave: |
Agricultura de regiões áridas; Climatologia agrícola; Medidas de adaptação; Polo Gesseiro do Araripe. |
Thesagro: |
Agricultura; Clima; Climatologia; Desenvolvimento Rural; Meio Ambiente; Mudança Climática; Políticas Públicas. |
Thesaurus NAL: |
Climate change; Public policy; Rural development. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151601/1/Polo-Gesseiro-Public-policies-for-adapting-agricuture.pdf
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Marc: |
LEADER 02082naa a2200373 a 4500 001 2151601 005 2023-02-09 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-87065-37-3 100 1 $aANGELOTTI, F. 245 $aSustainable agriculture as an adaptation measure for Araripe Plaster Pole.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $aCap.4, ,p. 61-76$cil. 500 $aTradução de: A ação pública de adaptação da agricultura à mudança climática no Nordeste Semiárido brasileiro. 520 $aThe Araripe Plaster Pole, located in the Brazilian semi-arid region, is responsible for producing 97% of the gypsum consumed in Brazil, which is considered the best quality gypsum worldwide given its high purity (Barbosa et al., 2014). However, the energy matrix of the factories involved in the gypsum production process in the Araripe region is characterized by firewood use from the Caatinga, most often the result of illegal deforestation. Moreover, monoculture systems, commonly practiced by traditional agriculture in the region, are characterized by predatory extraction of natural resources of soil and vegetation and the consequent oversimplification of the food web, losing the resilience or environmental plasticity of the ecosystem. 650 $aClimate change 650 $aPublic policy 650 $aRural development 650 $aAgricultura 650 $aClima 650 $aClimatologia 650 $aDesenvolvimento Rural 650 $aMeio Ambiente 650 $aMudança Climática 650 $aPolíticas Públicas 653 $aAgricultura de regiões áridas 653 $aClimatologia agrícola 653 $aMedidas de adaptação 653 $aPolo Gesseiro do Araripe 700 1 $aOLIVEIRA, A. R. de 700 1 $aGIONGO, V. 700 1 $aBARROS, J. R. A. 700 1 $aGUIMARÃES, M. J. M. 773 $tIn: SABOURIN, E.; OLIVEIRA, L. M. R.; GOULET, F.; MARTINS, E. S. (Org.). Public policies for adapting agriculture to climate change in semi-arid Northeast Brazil, Rio de Janeiro: E-papers, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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