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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/12/2022
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARVALHO, L. M. J. DE; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. de O.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Suco de limão: produção, composição e processamento.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: BAUERMANN, C. C. Alimentos: toxicologia e microbiologia & química e bioquímica. Ponta Grossa: Atena, 2022. cap. 19, p. 218-247.
DOI:  https://doi.org/10.22533/at.ed.37022170119
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Acid lime.
Thesaurus Nal:  Citrus latifolia; Food processing; Lemon juice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15423 - 1UPCPL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  09/04/2009
Data da última atualização:  09/04/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  ALVES, A. A. C.; FREGENE, M.; FERGUSON, M.; SETTER, T.; CEBALLOS, H.; MKAMILO, G.; KANJU, E.; OSEI, C.; SOUZA, A.; RODRÍGUEZ, M. A. D.; SILVA, A.
Afiliação:  Alfredo Augusto Cunha Alves, CNPMF; Martin Fregene, CIAT; Morag Ferguson, IITA; Tim Setter, Cornel University; Hernán Ceballos, CIAT; Geoffrey Mkamilo, ARI; Edward Kanju, IITA; Cecil Osei, SARI; Antônio da Silva Souza, CNPMF; Miguel Angel Dita Rodríguez, CNPMF; Alineaurea Silva, CPATSA.
Título:  Identifying the physiological and genetic traits that make cassava one of the most drought tolerant crops.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: GENERATION CHALLENGE PROGRAMME. Project mid-year and final reports: competitive and commissioned projects: 2007. Mexico, DF: Generation Challenge Programme, 2007. p. 47-49.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mid-year report: activities accomplished: 1. Micropropagation and hardening of drought tolerant cassava contrasting varieties at EMBRAPA/CNPMF to produce planting material (stakes) for the experiments; 2. Harvest of the field screening trial, planted in May/2006 in Petrolina (Brazil), in which 60 genotypes were tested under irrigation and water deficit condition. The data evaluated are in process of final analysis; 3. Intermediate harvests in the field experiment planted in Dec/2006 in Petrolina (Brazil), with 24 drought tolerant contrasting cassava varieties under control and water deficit. Seven blocks were planted, with five plants/plot under randomised completed block design. Three blocks were harvested: 1) after 3 months under irrigation (Control 0); 2) After 4,5 months under irrigation (Control 1); and 3) After 3 months under irrigation followed by 1,5 month without irrigation. The following data were collected: plant height and branch lenght, leaf area of the top fully expanded leaf, leaf retention, leaf conductance, leaf temperature, air temperature, air relative humidity, radiation, soil moisture at 20 and 40 cm, samples of leaf disks (for ABA and carbohydrates), samples of stems (for carbohydrates), fresh weights of shoots and storage roots, and number of storage roots.
Palavras-Chave:  Estresse hidrico.
Thesagro:  Mandioca.
Thesaurus NAL:  cassava; irrigation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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