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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Territorial.
Data corrente:  20/03/2008
Data da última atualização:  29/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  OLIVEIRA, A. F. de; GREGO, C. R.; HOTT, M. C.; CARVALHO, G. R.
Afiliação:  Aryeverton Fortes de Oliveira, Embrapa Monitoramento por Satélite; Célia Regina Grego, Embrapa Monitoramento por Satélite; Marcos Cicarini Hott, Embrapa Gado de Leite; Glauco Rodrigues Carvalho, Embrapa Gado de Leite.
Título:  Seasonal variation of industrial acquired milk and spatial displacement of primary production.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL PENSA CONFERENCE, 6., 2007, Ribeirão Preto. Anais... Ribeirão Preto: USP, 2007.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  This work presents the results of research on the relationship between the space displacement of the milk production and the change of seasonal variation of the acquisition and industrialization of the product in Brazil. The study showed that the knowledge on the causes of the seasonal variation of the acquisition and industrialization of milk and derivatives can be increased with the relative position of the primary production, without discarding the influence of technological changes and incentives on the reduction of the seasonality of the production. This information is essential for the explanation of the behavior and to forecast values of production and prices. As the acquisition of milk accours in the states of the regions South and Southeastern, mainly, the aggregate information of milk occours in the states of the regions South and Southeastern, mainly, the aggregate information of these regions can serve also as a base for the explanation of price formation in those markets. The information geographically positioned of the primary production revealed the importance of local climatic aspects over seasonal variation.
Palavras-Chave:  seasinality; Seasonality; spatial displacement.
Thesaurus Nal:  climate; dairy industry; milk production.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/595659/1/Seasonal-variation-of-industrial-acquired-milk.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107142/1/2140.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL15592 - 1UPCAA - DD
CNPM2140 - 1UPCAA - PP07/058AA2007.058
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/10/2013
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RIBEIRO, L. R; BARBOSA, M. M. C.; PINTO, F. R.; SOUZA, V. de; OLIVEIRA, M. C.; BORGES, L. A.; MEDEIROS, M. I. M.; AMARAL, L. A.; FAIRBROTHER, J. M.
Afiliação:  Unesp Jaboticabal, SP; CAUNESP - Jaboticabal, SP; UFPEL - Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, RS; VIVIANE DE SOUZA, CNPC; Unesp Jaboticabal, SP; Unesp Jaboticabal - SP; Instituto Tecnológico de Alimentos (ITAL) - Campinas, SP; Unesp Jaboticabal, SP; U DE M - Universidade de Montreal.
Título:  Teste de susceptibilidade a antimicrobianos de isolados de Escherichia coli provenientes de queijos a base de leite não pasteurizado.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 27.; SIMPÓSIO IBEROAMERICANO SOBRE MICRO-ORGANISMOS FOTOSSINTETIZANTES, 2; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICOBACTÉRIAS, 15.; SIMPÓSIO DE FERMENTAÇÃO ALCOÓLICA, 2.; BRAZILIAN MICROBIOME WORKSHOP, 1.; BRAZILIAN MICROBIOME PROJECT MEETING , 2.; SIMPÓSIO DE COLEÇÕES DE CULTURA, 4., 2013, Natal. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2013. Ref. 1834-1
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Antimicrobial; Antimicrobiano; Chesse; Milk byproducts; Pathogenic Bacteria; Resistance to antibiotics; Resistência antimicrobiana; Susceptibilidade.
Thesagro:  Bactéria patogênica; Escherichia coli; Pasteurização; Patogenicidade; Produto derivado do leite; Queijo; Segurança alimentar.
Thesaurus NAL:  Food security; Milk; Pasteurization; Pathogenicity.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91545/1/RAC-Teste-de-susceptibilidade.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27620 - 1UPCRA - DD
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