|
|
Registros recuperados : 356 | |
241. | | PINTO, M. de O.; ROCHA, D. D. D.; SILVA, L. F.; BERNARDINO, K. C.; PASTINA, M. M.; MAGALHAES, J. V. de; SCHAFFERT, R. E. Identification of QTLS associated with percentage of dry matter and midrib color in sorghum. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 6., 2017, Ouro Preto. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
242. | | ROCHA, D. D. D.; BERNARDINO, K. da C.; SILVA, L. F.; MOURA, L. M.; SOUZA, L. F. de; MAGALHAES, J. V. de; PASTINA, M. M.; SCHAFFERT, R. E. Identificação de QTLs associados ao teor de umidade e a cor de nervura em linhagens endogâmicas recombinantes em sorgo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
243. | | PIRES, M. C. da S.; TELES, A. S. C.; SILVA, L. F. M. da; MATTA, V. M. da; TONON, R. V.; GOTTSCHALK, L. M. F. Hidrólise enzimática do bagaço de uva e obtenção de um extrato concentrado em compostos bioativos com atividade inibidora de ?-amilase. In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 4., 2019, Rio de Janeiro. Sustentabilidade e inovação na ciência dos alimentos: impactos na bioeconomia: caderno de resumos. Rio de Janeiro: UNIRIO, 2019. p. 80. SIAN. 17 e 18 de junho de 2019. Pôster. R070. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
244. | | ROCHA, D. D. D.; SILVA, L. F.; PAIVA, P. M. de; DANTAS, C. L.; OLIVEIRA, C. R. de; VALICENTE, F. H. Incidencia de Helicoverpa zea (Lepidoptera: Noctuidae) e impacto na produtividade de milho Bt. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 26.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 9., 2016, Maceió. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2016. p. 585. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
245. | | MINOSSO, S. C. C.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; BEZERRA. J. V. B.; ALMEIDA. U. O.; SILVA, L. F. C. Efeito de produtos alternativos no controle da mela do feijoeiro (Rhizoctonia solani) em campo. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 37, 2012. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição do 45º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2012, Manaus. Resumo 716. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
| |
246. | | SANTIAGO, M. C. P. A.; SILVA, L. F. M.; GOUVÊA, A. C. M. S.; GODOY, R. L. O.; CABRAL, L. M. C.; NOGUEIRA, R. I.; FREITAS, S. P. Influence of microfiltration process on the anthocyanin pomegranate juice content. In: INTERNATIONAL NONTHERMAL FOOD PROCESSING WORKSHOP, 2013, Florianópolis. Research and innovation towards competitiveness: workshop. Florianópolis: FIESC/SENAI, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
247. | | BATISTA, C. H.; SILVA, H. R. F.; SILVA, M. G. de M.; GONÇALVES, N. P.; AQUINO, L. A. de; SILVA, L. F. N. da. Desempenho de plantas de mamoneira em condições de campo produzidas em diferentes volumes de recipiente e transplantadas em épocas distintas. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 291 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
| |
248. | | REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; RIBEIRO, M. de C.; SANTOS, T. M. de S.; SANTOS JUNIOR, M. B. dos; SILVA, L. F. L. da. Compostos bioativos em genótipos de mamão do banco ativo de germoplasma da Embrapa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
251. | | SANTOS, B. A. dos; COUTO, C. C.; SILVA, L. F. M.; STEPHAN, M. P.; AZEVEDO, T. L.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V. Concentration of shrimp wastewater by ultrafiltration for protein recovery. In: EUROFOODCHEM, 17., 2013, Istanbul. Book of abstracts. Ankara: Hacettepe University, 2013. p. 399. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
252. | | TELES, A. S. C.; TERZI, S. C.; SILVA, L. F. M.; GOMES, F. S.; MORAES, I. V. M.; EGITO, A. S.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. Concentration of a vegetal enzymatic extract by microfiltration. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 11., 2011, Athens. Food process engineering in a changing world: proceedings... Athens: National Technical University of Athens, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
253. | | PINHEIRO, A. K.; CARNEIRO JUNIOR, J. M.; CAVALCANTE, F. A.; BRAGA, A. P.; SILVA, L. F. da; PASCOAL, S. V.; FERREIRA, A. C. L. Produção de leite de vacas mestiças em rebanhos leiteiros do Acre. In: CONGRESSO REGIONAL DE PESQUISA DO ESTADO DO ACRE; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFAC, 24., 2015, Rio Branco. Anais... Rio Branco: CNPq: Ufac: Embrapa: Fapac: Ieval, 2015. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
254. | | ANDRADE, M. V. S. de; TEIXEIRA, B. V. F.; SILVA, L. F. L.; VIANA, E. de S.; REIS, R. C.; TAVARES, J. T. Q. Produção e caracterização de mamão desidratado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 23., 2012, Campinas. Anais... Campinas: SBCTA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
255. | | ACEVEDO-NIETO, E. C.; PINTO P. S. A.; SILVA, L. F.; GUIMARÃES-PEIXOTO, R. P. M.; SANTOS, T. O.; DUCAS, C. T. S.; BEVILACQUA, P. D. Prevalence and risk factors for porcine cysticercosis in rural communities of eastern Minas Gerais, Brazil. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 9, p. 905-910, setembro. 2017. Título em português: Prevalência e fatores de risco para cisticercose suína em comunidades rurais do leste de Minas Gerais. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
259. | | SILVA, L. F.; MARTINELE, I.; DAGOSTO, M.; MUNIZ, E. N.; RANGEL, J. H. de A.; SA, J. L. de; SANTOS, G. R. de A.; SILVA, H. O. Protozoários ciliados do rúmen de cordeiros mantidos com dietas à base de silagem de gliricídia em substituição ao concentrado. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
260. | | CARVALHO, W. P. de; CARVALHO, G. J. de; CARDOSO, M. das G.; ANDRADE, M. A.; ANDRADE, J. de; TEIXEIRA, M. L.; SILVA, L. F. Prospecção fitoquímica de adubos verdes em cultivo exclusivo e consorciado. Cultura Agronômica, v. 24, n. 3, p. 257-274, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
Registros recuperados : 356 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
08/02/2013 |
Data da última atualização: |
19/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R. |
Afiliação: |
SANDRA DE ANGELIS, CNPF; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UNICENP; IRD, Marseille, France; IRD, Marseille, France; UFPR. |
Título: |
Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened (temperature, agitation speed, fungal and microalgae inoculation rate, initial pH, illumination rate, and glucose concentration) in order to achieve maximum biomass and EPS production, resulting in an increase of 33 and 61% in exopolysaccharides and biomass productions, respectively (patent pending). |
Palavras-Chave: |
Cianobactéria; Macromiceto. |
Thesagro: |
Microalga. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76258/1/sandra-angelis.pdf
|
Marc: |
LEADER 01894naa a2200265 a 4500 001 1948874 005 2015-02-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANGELIS, S. de 245 $aCo-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production$bprocess preliminary optimization and partial characterization.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aIn this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened (temperature, agitation speed, fungal and microalgae inoculation rate, initial pH, illumination rate, and glucose concentration) in order to achieve maximum biomass and EPS production, resulting in an increase of 33 and 61% in exopolysaccharides and biomass productions, respectively (patent pending). 650 $aMicroalga 653 $aCianobactéria 653 $aMacromiceto 700 1 $aNOVAK, A. C. 700 1 $aSYDNEY, E. B. 700 1 $aSOCCOL, V. T. 700 1 $aCARVALHO, J. C. 700 1 $aPANDEY, A. 700 1 $aNOSEDA, M. D. 700 1 $aTHOLOZAN, J. L. 700 1 $aLORQUIN, J. 700 1 $aSOCCOL, C. R. 773 $tApplied Biochemistry and Biotechnology$gv. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|