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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  29/01/2003
Data da última atualização:  09/01/2015
Autoria:  MAIER, R. M.; PEPPER, I. L.; GERBA, C. P.
Título:  Environmental microbiology.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  San Diego: Academic Press, 2000.
Páginas:  585 p. il.
ISBN:  0-12-497570-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Introduction to environmental microbiology. Microorganisms in the environment. Bacterial growth. Terrestrial environments. Aeromicrobiology. Aquatic and extreme environments. Microbial transport. Environmental sample collection and processing. Microscopic techniques. Cultural methods. Physiological methods. Immunological methods. Nucleic-acid based methods of analysis. Biogeochemical cycling. Microorganisms and organic pollutants. Microorganisms and metal pollutants. beneficial and pathogenic microbes in agriculture. Environmentally transmitted pathogens. Indicator microorganisms. Domestic wastes and waste treatment. Drinking water treatment and distribution. Disinfection. Risk assessment.
Palavras-Chave:  Biologia ambiental; Environmental biology; Microbiologia ambiental.
Thesagro:  Microbiologia; Microrganismo.
Thesaurus Nal:  microbiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB33937 - 1ADDLV - --2007.00392007.00039
CNPMA4446 - 1ADCLV - PP576M217e2001.00068
CNPMA4446 - 2ADCLV - PP576M217e2006.00134
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/11/2021
Data da última atualização:  10/11/2021
Autoria:  TISCHLER, A. L.; JERONIMO, E. M.; LÚCIO, A. D. C.; SARI, B. G.; MELO, P. J. de; BOESSO, F. F.; DIEL, M. I.; TARTAGLIA, F. de L.
Afiliação:  ANDRÉ LUÍS TISCHLER, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; ELISANGELA MARQUES JERONIMO, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios, Polo Regional de Desenvolvimento Tecnológico dos Agronegócios do Centro Oeste, Bauru; ALESSANDRO DAL’COL LÚCIO, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; BRUNO GIACOMINI SARI, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; PATRÍCIA JESUS DE MELO, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; FRANCINE FRICHER BOESSO, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agronômicas de Botucatu; MARIA INÊS DIEL, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; FRANCIELI DE LIMA TARTAGLIA, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia.
Título:  Sugarcane harvest time for processing and technological quality of brown sugar.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02435, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921. pab2021.v56.02435
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Época de colheita da cana-de-açúcar para processamento e qualidade tecnológica de açúcar mascavo.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the optimal harvest time of ten genotypes of sugarcane (Saccharum officinarum) for the processing and quality of brown sugar. The experiment was carried out in a randomized complete block design in a 3x10 factorial arrangement in split plots, with three harvest times and ten sugarcane genotypes, in the state of São Paulo, Brazil. The qualitative parameters of brown sugar were evaluated by Scott-Knott?s test, at 5% probability. The harvest season in September, known as the middle of the harvest, is the most suitable for the production of brown sugar due to the higher of ºBrix values of cane, ºBrix of the broth, pol of brown sugar, and total reducing sugars in this period. The harvesting of the sugarcane genotypes in June-July is the most favorable for the production of brown sugar for the color characteristics a*, b*, L*, and chroma; however, it is also the period of production of brown sugar with a lower sugar content. The third harvest season (November) is the least recommended for brown sugar production due to the higher fiber and purity values. The most suitable genotype for brown sugar production and quality is 'IACSP04-704'. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a época ideal de colheita de dez genótipos de cana-de-açúcar (Saccharum officinarum) para o processamento e a qualidade de açúcar mascavo. O experimento foi realizado em delineamento de blocos ao acaso, em arranjo fatorial 3x10, em parcelas subdividi... Mostrar Tudo
Thesagro:  Açúcar Mascavo; Açúcar Redutor; Cana de Açúcar; Época de Colheita; Genótipo; Processamento; Produção; Saccharum Officinarum.
Thesaurus NAL:  Brown sugar; Genotype; Harvest date; Saccharum; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227630/1/Sugarcane-harvest-time-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65550 - 1UPEAP - DD
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