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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  15/12/2011
Data da última atualização:  05/07/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, J. B. de; ARÁÚJO, A. J. de B.; SILVA, G. G.; OLIVEIRA, V. de S.; NASCIMENTO, R. L.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  JULIANE BARRETO DE OLIVEIRA; ANA JÚLIA DE BRITO ARAÚJO; GILDEILZA GOMES SILVA; VANESSA DE SOUZA OLIVEIRA; RUSSAIKA LÍRIO NASCIMENTO; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Enological potential of Carmenere wines elaborated in a tropical region of Brazil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study had the objective to evaluate the enological potential of Carmenere wines elaborated from grapes harvested in the second semester of 2010.
Palavras-Chave:  Brasil; Carmenere; Compostos fenólicos; Porta-enxerto; Região Nordeste; Vinhos tropicais; Vitis vinifera L.
Thesagro:  Análise organoléptica; Análise química; Composição química; Produção; Uva; Variedade; Vinho; Viticultura.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50434/1/Giuliano5-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV13584 - 1UPCRA - CDCD00272
CPATSA46148 - 1UPCRA - CD853
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  29/06/2023
Data da última atualização:  29/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MARX, F. O.; ALVAREZ, M. V. N.; BASSI, L. S.; FÉLIX, A. P.; KRABBE, E. L.; OLIVEIRA, S. G.; MAIORKA, A.
Afiliação:  FRANCIELLE DE OLIVEIRA MARX, Universidade Federal do Paraná; MARCUS VINÍCIUS NIZ ALVAREZ, Universidade Estadual Paulista; LUCAS SCHIMIDT BASSI, Universidade Federal do Paraná; AMANDA PORTELA FELIX, Universidade Federal do Paraná; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; SIMONE GISELE DE OLIVEIRA, Universidade Federal do Paraná; ALEX MAIORKA, Universidade Federal do Paraná.
Título:  Use of statistical models to determine the optimal concentration of metabolizable energy for growth performance of broiler chickens.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 274, n. 105268, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2023.105268
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The formulation of diets that adequately meet energy requirements in the different phases of broiler chicken production is of the utmost importance. The objective of this study was to determine the optimal content of metabolizable energy (ME) for broiler chickens in various production phases using different statistical models. A total of 900 broiler chickens were assigned to 5 treatments with 9 replicates of 20 broiler chickens each from 21 to 42 d of age in a completely randomized design. Experimental diets were based on corn and soybean meal and formulated to meet the nutritional requirements of broiler chickens, except for ME requirements. Dietary treatments consisted of 5 pelleted/crushed diets with increasing levels of ME: T1 to T5 (2,850 to 3,250 kcal/kg), divided into grower (21 to 35 d) and finisher (35 to 42 d) phases. Feed intake (FI), body weight gain (BWG), feed conversion ratio (FCR), total energy intake, efficiency of energy use for BWG, and carcass and cuts yields were determined. The ideal ME content for best FCR was determined with the use of quadratic polynomial (QP), segmented, and linear response plateau models (LRP). In all evaluated periods, BWG was not influenced by ME, whereas FI and FCR decreased linearly with increasing ME. Total energy intake increased and the energy use efficiency for BWG decreased with greater ME (P < 0.05). Neither carcass nor cuts yields were influenced by dietary ME. The ideal dietary ME content differed between stat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desempenho de crescimento; Optimal energy content.
Thesagro:  Frango de Corte; Metabolismo Energético; Nutrição Animal.
Thesaurus NAL:  Broiler chickens; Growth performance; Metabolizable energy; Statistical models.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154701/1/final10178.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22572 - 1UPCAP - DD
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