01349nam a2200373 a 450000100080000000500110000800800410001910000230006024500870008326002490017030000140041952001540043365000110058765000280059865000220062665000260064865000150067465000080068965000140069765000100071165000160072165300110073765300140074865300250076265300180078765300210080565300210082665300210084770000260086870000170089470000230091170000220093470000190095619099182023-07-05 2011 bl uuuu u00u1 u #d1 aOLIVEIRA, J. B. de aEnological potential of Carmenere wines elaborated in a tropical region of Brazil. aIn: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chilec2011 c1 CD-ROM. aThis study had the objective to evaluate the enological potential of Carmenere wines elaborated from grapes harvested in the second semester of 2010. aGrapes aAnálise organoléptica aAnálise química aComposição química aProdução aUva aVariedade aVinho aViticultura aBrasil aCarmenere aCompostos fenólicos aPorta-enxerto aRegião Nordeste aVinhos tropicais aVitis vinifera L1 aARÁÚJO, A. J. de B.1 aSILVA, G. G.1 aOLIVEIRA, V. de S.1 aNASCIMENTO, R. L.1 aPEREIRA, G. E.