Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  28/01/2016
Data da última atualização:  28/01/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RAMALHO, J. C.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; SCOTTI-CAMPOS, P.; RODRIGUES, A. P.; FORTUNATO, A. S.; LEITÃO, A. E.; LOPES, E.; PALOS, I.; SILVA, M. J.; GOULÃO, L.; BATISTA-SANTOS, P.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; SIMÕES-COSTA, M. C.; MARTINS, L. D.; TOMAZ, M. A.; MAIA, R.; MÁGUAS, C.; PESSOA, M. F.; REBOREDO, F. H.; LIDON, F. C.; SANGLARD, L. M.; MORAIS, L. E.; ARAÚJO, W. L.; GHINI, R.; DaMATTA, F. M.
Afiliação:  JOSE C RAMALHO, Instituto Investigação Científica Tropical; JOSE NOBRE SEMEDO, Instituto Nacional Investigação Agrária e Veterinária; ISABEL P PAIS, Instituto Nacional Investigação Agrária e Veterinária; PAULA SCOTTI-CAMPOS, Instituto Nacional Investigação Agrária e Veterinária; ANA PAULA RODRIGUES, Universidade de Lisboa; ANA S FORTUNATO, Instituto Investigação Científica Tropical; ANTONIO E LEITAO, Instituto Investigação Científica Tropical; E LOPES, Instituto Investigação Científica Tropical; I PALOS, Instituto Investigação Científica Tropical; M J SILVA, Instituto Investigação Científica Tropical; LUIS GOULAO, Instituto Investigação Científica Tropical; PAULA BATISTA-SANTOS, Instituto Investigação Científica Tropical; ANA I RIBEIRO-BARROS, Instituto Investigação Científica Tropical; MARIA CRISTINA SIMÕES-COSTA, Instituto Investigação Científica Tropical; LIMA D MARTINS, Instituto Investigação Científica Tropical; MARCELO ANTONIO TOMAZ, UFES; R MAIA, Universidade de Lisboa; CRISTINA MAGUAS, Universidade de Lisboa; M F PESSOA, Universidade Nova de Lisboa; FERNANDO H REBOREDO, Universidade Nova de Lisboa; FERNANDO C LIDON, Universidade Nova de Lisboa; LILIAN MARIA VINCIS PEREIRA SANGLARD, UFV; LEANDRO ELIAS MORAIS, UFV; WAGNER L ARAUJO, UFV; RAQUEL GHINI, CNPMA; FABIO MURILO DAMATTA, UFV.
Título:  A glimpse of climate change impact on C. Arabica L. and C. Canephora Pierre ex A. Froehner physiology: the combined effects of enhanced growth CO2 and temperature.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 25., 2014, Armenia. Leveraging knowledge for coffee sustainability: proceedings. Armenia: Association for Science and Information on Coffee, 2014. p. 42-49.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Summary: The effective impact of climate changes on the coffee plant physiology, promoted by enhanced air [CO2] and global warming remain to be fully elucidated through biological studies. Therefore, this work aims at linking important coffee physiological responses to environmental changes of enhanced growth [CO2] and temperature on genotypes from the two major producing species. Potted plants from C. arabica cv. IPR 108 and of C. canephora cv. Conilon Clone 153 were grown under environmental controlled conditions, either at 380 or 700 ?L CO2 L-1 air, for 1 year, without water, nutrient or root development restrictions. After that the temperature was gradually increased from 25/20 ºC (day/night) up to 42/34 ºC. The long-term impacts of enhanced growth [CO2] and enhanced temperature on the photosynthetic functioning were assessed at 25/20 ºC, 31/25 ºC, 37/30 ºC and 42/34 ºC, through leaf gas exchanges (rates of net photosynthesis, Pn, stomatal conductance, gs, transpiration, Tr, and photosynthetic capacity, Amax), instantaneous water use efficiency (iWUE), fluorescence parameters (photochemical efficiency of the photosystem II under dark, Fv/Fm, and light, Fv?/Fm?, conditions, as well as the photochemical, qP, and non-photochemical, NPQ, quenchings, and quantum yield of the linear electron transport, ?e), photosynthetic pigments (chlorophyll and carotenoids) and some molecules with antioxidant role (ascorbate and ?-tocopherol). The results showed that enhanced [CO2] stimulat... Mostrar Tudo
Thesagro:  Café.
Thesaurus Nal:  Climate change.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137958/1/2015AA015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA14789 - 1UPCAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  23/11/2022
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CUNHA, J. R. B.; WISCHRAL, D.; PELAEZ, R. D. R.; JESUS, M. A. de; SALES-CAMPOS, C.; CAMPANHA, R. B.; MENDES, T. D.; MENDONCA, S.; DIAS, E. S.; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  JOICE RAÍSA BARBOSA CUNHA, UFLA/CNPAE; DAIANA WISCHRAL, CNPAE; RUBEN DARÍO ROMERO PELAEZ, CNPAE; MARIA APARECIDA DE JESUS, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; CECI SALES-CAMPOS, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; RAQUEL BOMBARDA CAMPANHA, CNPAE; THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; SIMONE MENDONCA, CNPAE; EUSTÁQUIO SOUZA DIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Bioactives and extracellular enzymes obtained from fermented macrofungi cultivated in cotton and Jatropha seed cakes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Microorganisms , v. 10, n. 8, 1670, 2022.
ISSN:  2076-2607
DOI:  https://doi.org/10.3390/ microorganisms10081670
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work focused on obtaining fermented oil cake (cotton or Jatropha) via macrofungi growth with potential characteristics for animal feed formulations, such as the presence of extracellular enzymes, bioactive (ergosterol and antioxidants), and detoxification of antinutritional compounds. The concentration of phorbol esters was reduced by four macrofungi in Jatropha seed cake (JSC) to non-toxic levels. At least two macrofungi efficiently degraded free gossypol in cottonseed cake (CSC). Fermentation with Coriolopsis sp. INPA1646 and Tyromyces sp. INPA1696 resulted in increased ergosterol concentrations, antioxidant activity reduction, and high activity of laccases and proteases. Bromatological analysis indicated high crude protein concentrations, with partial solubilization by fungal proteases. Fermented products from Coriolopsis sp. and Tyromyces sp. in JSC or CSC can be considered important biological inputs for monogastric and polygastric animal feed.
Thesagro:  Basidiomicetos; Fermentação; Jatropha Curcas; Nutrição Animal; Produção Animal.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Cottonseed; Exobasidiomycetes; Solid state fermentation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148614/1/Bioactives-and-extracellular-enzymes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE4109 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional