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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/12/2016
Data da última atualização:  20/12/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; SANTOS, H. P. dos; WELKE, J, E.; ZINI, C. A.
Afiliação:  KARINE P. NICOLLI, UFRGS; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; HENRIQUE PESSOA DOS SANTOS, CNPUV; JULIANE E. WELKE, UFRGS; CLÁUDIA A. ZINI, UFRGS.
Título:  Influence of vineyard managements on aroma of Merlot wines.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016.
Descrição Física:  1 Pen drive.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study is to evaluate the influence of vineyard managements on aroma of Campanha Gaúcha Merlot wines through quantitative descriptive analysis (QDA), gas chromatography ? olfactometry (GC - O) and comprehensive two - dimensional gas chromatography coupled to time-of -flight mass spectrometric detection (GC × GC/TOFMS) .
Palavras-Chave:  Análise quantitativa descritiva; Vinho Merlot.
Thesagro:  Aroma; Cromatografia; Uva; Vinho; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152049/1/Aline-2016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202789/1/39OIV2016-2064.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17123 - 1UPCRA - DD
CPATSA56210 - 1UPCRA - CD974
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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  13/12/2021
Data da última atualização:  21/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOUZA, D. P. DE; SANCHES, A. C.; MENDONÇA, F. C.; PEZZOPANE, J. R. M.; AMORIN, D. M.; JESUS, F. L. F. DE.
Afiliação:  DÉBORA PANTOJO DE SOUZA, USP-ESALQ; ARTHUR CARNIATO SANCHES, Universidade Federal da Grande Dourados; FERNANDO CAMPOS MENDONÇA, Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura "Luiz de Queiroz" (ESALQ); JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE; DANIELLE MORAIS AMORIM, Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura "Luiz de Queiroz" (ESALQ); FERNANDA LAMEDE FERREIRA DE JESUS, Universidade Federal Rural da Amazônia – UFRA.
Título:  Crop coefficient estimated by degree-days for Marandu palisadegrass and mixed forage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Unicuyo, v.53, n.2, jul./dec. 2021.
Páginas:  p.71-81.
ISSN:  1853-8665
DOI:  https://doi.org/10.48162/rev.39.041
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Considering profitability in pasture-based systems, investigating parameters affecting crop coefficients for irrigation management becomes important. In this experiment, we determined the crop coefficient of Marandu palisadegrass based on accumulated degree-days and estimated plant water consumption under single (Marandu palisade-grass) and mixed (Marandu palisadegrass + black oats + Italian ryegrass) cropping regimes. The research was conducted at the Luiz de Queiroz College of Agriculture in Piracicaba, São Paulo, Brazil, between 2016 and 2017. Evapotranspiration was assessed using weighing lysimeters while crop evapotranspiration was calculated using mean weight variation. Reference evapotranspiration and degree-days were estimated. Data were obtained from an automated weather station. Equations and regression models relating crop coefficient with accumulated degree-days were generated for two seasons (spring/summer and autumn/winter) and evaluated for two year-cycles, from 2015 to 2018. The results showed better prediction accuracy for the single cropping system in spring/summer 2017-18.
Palavras-Chave:  Consumo de agua; Evapotranspiración; Forraje; Pasto Marandu.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228985/1/CropCoefficientEstimated.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25505 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00203SOU2021.00228
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