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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  24/11/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  HUBNER, S.; GLATZLE, S.; GIESE, M.; ALMEIDA, R. G. de; ASCH, F.
Afiliação:  Severin Hübner, University of Hohenheim, Inst. of Agricultural Sciences in the Tropics (Hans-Ruthenberg-Institute), Germany; Sarah Glatzle, University of Hohenheim, Inst. of Agricultural Sciences in the Tropics (Hans-Ruthenberg-Institute), Germany; Marcus Giese, University of Hohenheim, Inst. of Agricultural Sciences in the Tropics (Hans-Ruthenberg-Institute), Germany; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; Folkard Asch, University of Hohenheim, Inst. of Agricultural Sciences in the Tropics (Hans-Ruthenberg-Institute), Germany.
Título:  Field water dynamics in integrated systems in the Brazilian.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: TROPENTAG 2017: INTERNATIONAL CONFERENCE ON RESEARCH ON FOOD SECURITY, NATURAL RESOURCE MANAGEMENT AND RURAL DEVELOPMENT, Bonn, 2017. Future agriculture: social-ecological transitions and bio-cultural shifts: book of abstracts. Bonn: Universität of Bonn, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Agroforestry systems were established as a viable option for Brazilian farmers in recent decades. Shading is expected to affect the system?s microclimate and thus it is likely to alter water fluxes to the atmosphere via evapotranspiration. In this study we measured the evapotranspiration (ET) with micro-lysimeters in four different treatments as a proxy for different land use systems at EMBRAPA Beef Cattle, the Brazilian Agricultural Research Corporation, located in Campo Grande-MS, Brasil. The four treatments are: Integrated systems with rows of Eucalypt (Eucalyptus urograndis) trees (ICLF), integrated systems without Eucalypt trees (ICL), continuous pasture (CP) and native Cerrado (Savannah) vegetation. In the ICLF and ICL plots Bracchiaria brizantha was planted and in the CP plots Brachiaria decumbens. To measure the evapotranspiration lysimeters (diameter of 10 cm and a depth of 20 cm) were inserted into the ground and weighed daily during a period of 8 weeks. Within the ICLF systems, measurements were conducted in three different distances to the tree rows. In the treatments without trees the lysimeters were distributed randomly. Results were linked to data from the microclimate, i.e. wind speed, air humidity, and global radiation.
Palavras-Chave:  Bracchiaria brizantha; Brazilian savannah.
Thesaurus Nal:  Agroforestry; Eucalyptus; Evapotranspiration; Lysimeters; Microclimate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167330/1/Field-Water-Dynamics-in-Integrated-Systems.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC16969 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/02/2018
Data da última atualização:  20/02/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  OLIVEIRA, M. N. DE; PIMENTEL, T. C.; ESMERINO, E. A.; PRUDÊNCIO, E. S.; SILVA, M. C. DA; GUIMARÃES, J. DE T.; CAPPATO, L. P.; SILVA, H. L. A. DA; BALTHAZAR, C. F.; MORAES, A. E. A. DE; CHAVES, A. C. S. D.; CRUZ, A. G. DA; ZACARCHENCO, P. B.
Afiliação:  Maricê Nogueira de Oliveira; Tatiana Colombo Pimentel; Erick Almeida Esmerino; Elane Schwinden Prudêncio; Marcia Cristina da Silva; Jonas de Toledo Guimarães; Leandro Pereira Cappato; Hugo Leandro Azevedo da Silva; Celso Fasura Balthazar; Adriane Elisabete Antunes de Moraes; ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; Adriano Gomes da Cruz; Patricia Blumer Zacarchenco.
Título:  Leites fermentados.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: CRUZ, G. A.; ZACARCHENCO, P. B.; OLIVEIRA, C. A. F.; CORASSIN, C. H. (Org.). Processamento de Produtos Lácteos: Queijos, Leites Fermentados, Bebidas Lácteas, Sorvete, Manteiga,Creme de Leite, Doce de Leite, Soro em Pó e Lácteos Funcionais. Rio de Janeiro: Elsevier, 2017. Cap. 6.
Páginas:  p. 169-193
Série:  Coleção Lácteos v. 3
ISBN:  978-8535280852
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Fermentação do leite; Produtos lácteos.
Thesagro:  Leite Fermentado.
Thesaurus NAL:  Fermented dairy products.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14085 - 1UPCPL - DD
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