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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/02/2002
Data da última atualização:  22/10/2015
Autoria:  BUTLER, E. J.; JONES, S. G.
Título:  Plant pathology.
Ano de publicação:  1949
Fonte/Imprenta:  London: MacMillan, 1949.
Páginas:  979 p.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The nature of disease organisms. The life-history of paracitic fungi. Pathogenesis I: The parasite in relationship with its host. Pathogenesis II: resistance and susceptibility. The influence of environmental and nutritional conditions on plant diseases. Morbid anatomy and histology. The principles of the control of plant disease. Virus diseases of plants. Deficiency diseases of plants. Diseases of cereals. Pasture and forage crops. Potatoes and root crops. Pulse crops. Vegetables. Fruit. Ornamental and miscellaneous plants. Trees.
Palavras-Chave:  Plant; Plant diseases.
Thesagro:  Doença; Fungo; Planta.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA13392 - 1ADDLV - PP632B985p1978.01102
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/11/2021
Data da última atualização:  11/11/2021
Autoria:  LEMOS, M. F.; MELLO, A. C. L. de; GUIM, A.; CUNHA, M. V. da; SILVA, P. H. F. da; ATROCH, T. M. A.; SIMÕES NETO, D. E.; OLIVEIRA NETO, P. M. de; MEDEIROS, A. S.; CLEMENTE, J. V. F.
Afiliação:  MAIKON FIGUEREDO LEMOS, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; ALEXANDRE CARNEIRO LEÃO DE MELLO, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; ADRIANA GUIM, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; MÁRCIO VIEIRA DA CUNHA, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; PEDRO HENRIQUE FERREIRA DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; THAYNÁ MILANO ASSIS ATROCH, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; DJALMA EUZÉBIO SIMÕES NETO, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Estação Experimental de Cana-de-Açúcar do Carpina; PEDRO MOUZINHO DE OLIVEIRA NETO, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; AURIELLE SILVA MEDEIROS, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia; JOÃO VITOR FERNANDES CLEMENTE, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Departamento de Zootecnia.
Título:  Grass size and butterfly pea inclusion modify the nutritional value of elephant grass silage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02409, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1590/ S1678-3921.pab2021.v56.02409
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Porte da gramínea e inclusão da cunhã modificam o valor nutritivo da silagem de capim-elefante.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the nutritional value of silages from tall-sized and dwarf elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes, intercropped or not with butterfly pea (Clitoria ternatea). The experiment was performed in randomized complete blocks, in a 4x2 factorial arrangement (four genotypes × two cropping systems). The genotypes intercropped or not with butterfly pea were: IRI-381 and Elephant B, tall sized; and Taiwan A-146 2.37 and Mott, dwarf. Forage was harvested 60 days after regrowth. In the silage from Mott grass intercropped with butterfly pea, lower contents of lignin (78.1 g kg-¹), neutral detergent fiber (636.0 g kg-¹), and neutral detergent insoluble protein (13.15 g kg-¹), besides a greater dry matter recovery (873.3 g kg-¹), were observed. The silage from Taiwan A-146 2.37 intercropped with the legume showed a greater crude protein content (136.1 g kg-¹). In both silages, the ammonia nitrogen contents were quite reduced (26.4 g kg-¹). However, greater residual water-soluble carbohydrate contents were observed in the silages from the intercrop (1.85 mg g-¹) and from the Mott grass monocrop (1.51 mg g-¹). Moreover, there was a lower in vitro dry matter digestibility (676.7 g kg-¹) for the silage from the intercrop. Dwarf genotypes increase the nutritional value of elephant grass silage, compared with the tall-sized ones. Intercropping with butterfly pea improves silage fermentation characteristics, despite reducing its digesti... Mostrar Tudo
Thesagro:  Capim Elefante; Clitoria Ternatea; Consorciação de Cultura; Digestibilidade In Vitro; Genótipo; Gramínea Forrageira; Pennisetum Purpureum; Silagem; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Clitoria; Genotype; Grass silage; Grasses; Intercropping; Pennisetum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227670/1/Grass-size-butterfly-pea-2021.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65551 - 1UPEAP - DD
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