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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  28/10/2004
Data da última atualização:  09/06/2011
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  CAMARGO, R. C. R. de; RÊGO, J. G. de S.; LOPES, M. T. do R.; PEREIRA, F. de M.; MELO, A. L.
Afiliação:  RICARDO COSTA RODRIGUES DE CAMARGO, CPAMN; JOSETH GLÁUCIA DE SIQUEIRA RÊGO, Bolsista CNPq; MARIA TERESA DO REGO LOPES, CPAMN; FÁBIA DE MELLO PEREIRA, CPAMN; ADRIANA LAGO MELO, ENGENHEIRA AGRÔNOMA.
Título:  Boas práticas na colheita, extração e beneficiamento do mel.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2003.
Páginas:  28 p.
Série:  (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 78).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Fatores climáticos; Vestimentas; Prática de colheita; Selecão dos quadros; Uso da fumaça; Cuidados com o veículo e o transporte; Unidade de extração e beneficiamento do mel; Localizaçã o; Instalações; Areas; Recepção; Area de manipulação do mel; Expedição; Banheiros/vestiários; Equipamentos e utensílios; Higiene das instalações, equipamentos e utensílios; Vestimentas Pessoal; Fluxograma; Recebimento das melgueiras; Seleção e limpeza prévia; Desoperculação; Centrifugação; Filtração; Decantação; Envase; Armazenamento.
Thesagro:  Beneficiamento; Colheita; Mel; Processamento.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/35876/1/Doc78.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE37822 - 1EMBFL - --10246CPAMN10246
AI-SEDE37822 - 2EMBFL - --10246CPAMN10246a
CPAMN18321 - 1UMTFL - PPFOL 307/042004.00307
CPAMN-UEPP11067 - 1EMBFL - --FOL 001/20052005.00001
CPATSA30274 - 1EMBFL - PP0934409344
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/04/2024
Data da última atualização:  29/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ARGENTA, L. C.; ANESE, R. de O.; THEWES, F. R.; VIEIRA, M. J.; ALVARENGA, T. H. de P.; FREITAS, S. T. de; ARGENTA, L. H. M.
Afiliação:  LUIZ CARLOS ARGENTA, EMPRESA CATARINENSE DE PESQUISA AGROPECUÁRIA E EXTENSÃO RURAL; ROGERIO DE OLIVEIRA ANESE, INSTITUTO FEDERAL DE SANTA CATARINA; FABIO RODRIGO THEWES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; MARCELO JOSÉ VIEIRA, FISCHER S/A AGROINDÚSTRIA; TIAGO HENRIQUE DE PAULA ALVARENGA, INSTITUTO FEDERAL DE SANTA CATARINA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; LUIZA HELENA MACHADO ARGENTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ.
Título:  Economic analysis of the harvest date effects on quality and productivity of Fuji Suprema apples.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 46, e-064, 2024.
DOI:  https://dx.doi.org/10.1590/0100-29452024064
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to analyze the effect of harvest date on ‘Fuji Suprema’ apple quality, productivity, and economic profitability at harvest and after storage. Apples were harvested at the beginning of the commercial harvest window (H1), ten days after H1 (H2), and 22 days after H1 (H3) in the 2008 and 2009 growing seasons. A total of six samples with ~400 kg of fruit (~2,900 apples) each were picked at each growing season and harvest date, which were assessed at harvest (six subsamples of 100 fruit) and after 250 days of controlled atmosphere storage at 0.8 °C. The economic analysis considered fixed and variable production costs in the orchard and postharvest practices and the productivity of packaged apples (pack-out). Early harvested (H1) apples had greater flesh firmness, acidity, and lower soluble solids content than late-harvested apples (H3), both at harvest and after storage. Delaying harvest by 22 days increased the production by 10.2% due to increased fruit size but reduced the production by 3.6% due to severe sunburn and pre-harvest decay incidence. Late harvest also increased production losses due to decay by 4.4% and 10.9% during storage and shelf, respectively, but reduced production losses due to superficial scald by 17.1 to 22.7%. The net revenue (R$ ha-1) is higher for apples harvested late (H3, flesh firmness of 15.6 lb and starch index of 7.1) than for apples harvested early (H1 and H2) when the fruit is marketed soon after harvest (between April and May). ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Variedade Fuji Suprema.
Thesagro:  Distúrbio Fisiológico; Maçã; Malus Domestica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Apples; Postharvest physiology; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163923/1/Economic-analysis-of-the-harvest-date-effects-on-quality-and-productivity-of-Fuji-Suprema-apples-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60966 - 1UPCAP - DD
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