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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
24/09/2003 |
Data da última atualização: |
24/09/2003 |
Autoria: |
CHARCHAR, J. M.; PACCINI NETO, J.; ARAGÃO, F. A. S. |
Afiliação: |
Embrapa Hortaliças, Brasília, DF. |
Título: |
Controle químico de Meloidogyne spp. em batata. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Nematologia Brasileira, Brasília, v. 27, n. 1, p. 35-40, jun. 2003. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Brasília; Cultivar Achat; Cultivar Baronesa; Distrito Federal. |
Thesagro: |
Batata; Cerrado; Controle Químico; Meloidogyne Incognita; Meloidogyne Javanica; Nematóide; Solanum Tuberosum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cocais. |
Data corrente: |
03/01/2023 |
Data da última atualização: |
06/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M. |
Afiliação: |
ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; MANOEL RICARDO DE ALBUQUERQUE FILHO, CNPMS; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; MARIANA DE ARAGAO PEREIRA, CNPGC; ALLAN BRUNO ALMEIDA DE FIGUEIREDO, FAZENDA TRIJUNÇÃO; TOMAZ ANDRADE BARBOSA, FAZENDA TRIJUNÇÃO; HOSANA MARIA ANDRADE, CNPMS. |
Título: |
Low Carbon Beef: a case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA, 2022. |
Páginas: |
p. 245 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model. |
Palavras-Chave: |
Carne de baixo carbono. |
Thesagro: |
Carbono; Mudança Climática; Solo Arenoso. |
Thesaurus NAL: |
Beef cattle; Climate change; Greenhouse gas emissions; Sandy soils. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150554/1/Low-carbon-beef-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01734nam a2200325 a 4500 001 2150554 005 2023-01-06 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, A. C. R. de 245 $aLow Carbon Beef$ba case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA$c2022 300 $ap. 245 520 $aGlobal demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model. 650 $aBeef cattle 650 $aClimate change 650 $aGreenhouse gas emissions 650 $aSandy soils 650 $aCarbono 650 $aMudança Climática 650 $aSolo Arenoso 653 $aCarne de baixo carbono 700 1 $aSANTOS, F. C. dos 700 1 $aALMEIDA, R. G. de 700 1 $aSILVEIRA, M. C. T. da 700 1 $aALBUQUERQUE FILHO, M. R. de 700 1 $aMACEDO, M. C. M. 700 1 $aPEREIRA, M. de A. 700 1 $aFIGUEIREDO, A. B. A. de 700 1 $aBARBOSA, T. A. 700 1 $aANDRADE, H. M.
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Registro original: |
Embrapa Cocais (CPACP) |
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