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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/09/2017
Data da última atualização:  20/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, A. F. de F.; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; GUEDES, A. M. M.; SCOFANO, M.; SILVA, L. F. O.; GONÇALVES, E. D.; BIZZO, H. R.
Afiliação:  ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; Marcelo Scofano, Estilo Gourmet; Luiz F.O. Silva, EPAMIG-CTSM; Emerson D. Gonçalves, EPAMIG-CTSM; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA.
Título:  Fatty acid composition of monovarietal olive oils grown in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO CIENTÍFICO-TÉCNICO EXPOLIVA, 18., 2017, Jaén, España. [Anais...]: Comunicaciones Científicas. Espanha, 2017.
Páginas:  6 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Consumption of olive oil is increasing in Brazil, but still most of the demand is supplied by imports, which exceeds 50000 tons per year. Currently, olive and olive oils have been produced in Brazil. The Brazilian regulation is based on Standards of International Olive Council (IOC) and there is a concern about the quality and identity characteristics of Brazilian Olive Oils. Fatty acid and Sterol profiles of olive oils from Australia, United States and Argentina were often outside the IOC limits. The fatty acid composition of monovarietal olive and olive oils produced in Brazil were evaluated and the results were compared to other producing countries. There were significant difference (p<0.05) among olive oils evaluated regarding to palmitic, oleic, palmitoleic and linoleic acids. Oleic acid varied from 60 to 80 % while Linoleic acid ranged from 4 to 12 %. Linolenic acid was below 1 % for the all samples evaluated. The fatty acid profile for Brazilian monovarietal olive oils agreed with both International Olive Oil Council (IOC) and Brazilian standards.
Palavras-Chave:  ACID; Brazilian olive; Fatty acid profile.
Thesaurus Nal:  gas chromatography; olive oil.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13773 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/11/2008
Data da última atualização:  11/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  SANTOS, C. A. F.; BARROS, G. A. de A.; SANTOS, I. C. C. N. dos; FERRAZ, M. G. de S.
Afiliação:  CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA; Gustavo Adolfo de A Barros, FACIAGRA; Ierla Carla CN dos Santos; Michel G de S Ferraz.
Título:  Comportamento agronômico e qualidade culinária de feijão-caupi no Vale do São Francisco.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 3, p. 404-408, jul./set. 2008.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste trabalho avaliou-se o comportamento de 64 linhagens e de quatro cultivares de feijão-caupi, em dois experimentos de densidades populacionais, em vários ambientes do Vale do São Francisco nos anos de 2004 e 2005, tanto em regime irrigado, como de sequeiro, visando a recomendação de cultivares para a região.
Palavras-Chave:  Ambiente; Análise agronômica; Cozimento; Feijão caupi; Feijão- caupi; Feijão-de-corda; Interação genótipo ambiente; Vale do São Francisco; Vignia unguiculata.
Thesagro:  Embebição; Genótipo; Irrigação; Produtividade; Qualidade; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA-2009-09/40350/1/OPB2244.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA40350 - 1UPCAP - PP
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