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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  03/02/2017
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CAMPOS, T. de; AZÊVEDO, H. S. F. da S.; AZEVEDO, J. M. A. de; RUFINO, P. B.; SILVA, S. M. M.; OLIVEIRA, J. C. de; SILVA, L. M. da.
Afiliação:  TATIANA DE CAMPOS, CPAF-Acre; Hellen Sandra Freires da Silva Azêvedo, Universidade Federal do Acre (Ufac); José Marlo Araújo de Azevedo, Universidade Federal do Acre (Ufac); Polinar Bandeira Rufino, Universidade Federal do Acre (Ufac); Susana Maria Mello Silva, Universidade Federal do Acre (Ufac); Jonatas Chagas de Oliveira, Universidade Federal do Acre (Ufac); LUCIELIO MANOEL DA SILVA, CPAF-Acre.
Título:  Rendimento de polpa de frutos de açaizeiro em áreas de baixio e terra firme em Feijó, AC.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO REGIONAL DE PESQUISA DO ESTADO DO ACRE, 2.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFAC, 25., 2016, Rio Branco/Cruzeiro do Sul. Inovação: sustentabilidade e desenvolvimento regional: anais. Rio Branco, AC: Edufac, 2016.
Páginas:  p. 181.
ISBN:  978-85-8236-050-7
Idioma:  Português
Conteúdo:  A comercialização da polpa do fruto do açaizeiro contribui para a economia e faz parte da tradição dos povos ribeirinhos acreanos. Variações nas medidas de massa da matéria fresca dos frutos revelam o potencial de matrizes para seleção e uso em programa de melhoramento genético. O objetivo do estudo foi avaliar o rendimento de polpa de frutos de açaizeiro (Euterpe precatoria) de áreas de baixio e terra firme.
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia occidental; Amazônia Ocidental; Baixio; Conhecimento tradicional; Feijó (AC); Polpa da fruta; Rendimiento de la fruta; Suelos forestales; Terra firme; Terra Indígena Kaxinawá de Nova Olinda (TIKNO); Western amazon.
Thesagro:  Açaí; Rendimento; Solo úmido.
Thesaurus Nal:  Euterpe precatoria; Forest soils; Fruit pulp; Fruit yield.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163473/1/26252.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC26252 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  25/10/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FELISBERTO, N. R. de O.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; MATOS, R. da S.; CORDEIRO, A. G. P. C.; SILVA, M. M. C. da.
Afiliação:  Nivea Regina de Oliveira Felisberto, Pós-graduanda, Universidade Federal de Viçosa - UFV - Viçosa, MG.; Marcelo Teixeira Rodrigues, UFV; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Rogério da Silva Matos, UFV; Ana Gabriela Pombo Celles Cordeiro, UFV; Márcia Maria Cândido da Silva, UFV.
Título:  Effects of different sources of protein on digestive characteristics, microbial efficiency, and nutrient flow in dairy goats.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 40, n. 10, p. 2228-2234, 2011.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982011001000024
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Diets formulated with protein sources presenting different resistance to ruminal degradation were compared by evaluating ruminal parameters, production and microbial efficiency and nutrients flow to the omasum in goats. Eight rumen cannulated non-lactating, non-pregnant goats were distributed in a 4 × 4 Latin square design with two replicates. Treatments consisted of four diets where different sources of plant protein accounted for the major protein source named soybean meal, source of higher ruminal degradability, and three other sources of higher resistance of degradation: roasted soybean, corn gluten meal, and cottonseed cake. Amounts of rumen protein were similar among rations; however, flows of dry matter, protein and non-fiber carbohydrate to omasum were higher for diets with protein source with reduced rumen degradation rate. Higher values of rumen ammonia were obtained by using ration with soybean meal as major source of protein. Higher values of pH were obtained for rations with roasted soybean e cottonseed cake. Regarding kinetic of transit, similar values were found among rations. Diets with protein sources presenting reduced ruminal degradation increase nutrients flow to the omasum in goats and alter digestive parameters such as pH and ammonia without compromising bacteria growth and efficiency, which grants their use for dairy goats with similar efficiency to rations using more degradable sources of protein.
Palavras-Chave:  Ammonia nitrogen; Biological value; Caprino leiteiro; Microbial protein; Nitrogênio amoniacal; Passage rate.
Thesagro:  Cabra; Digestão; Nutrição animal; Ph; Proteína Microbiana.
Thesaurus NAL:  Goats.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44434/1/API-Effects-of-different.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC24777 - 1UPCAP - DD
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