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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/07/1996
Data da última atualização:  28/04/2014
Autoria:  MACEDO, J.
Título:  Produção de alimentos: o potencial dos cerrados.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: EMBRAPA-CPAC, 1996.
Páginas:  33 p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Documentos, 59).
Idioma:  Português
Notas:  Apresentado no "Workshop de Ecologia e Biodiversidade", com o titulo "Prospectives for the rational use of the Brazilian's Cerrados for food production", Rio de Janeiro, 1994 (CRI4028). Ver CRI3752.
Conteúdo:  Os cerrados brasileiros; A ocupação da terra; A geração da tecnologia: Antecedentes; O planejamento estartégico; Teconologias desenvolvidads; Tecnologias a serem lançadas nos próximos cinco anso; Convênios internacionais; Retorno dos investimentos em pesquisa; Uso atual dos cerrados; Uso potencial dos cerrados.
Palavras-Chave:  Brasil; Development; Food; Geracao; Production; Productivity; Regiao; region.
Thesagro:  Agricultura; Alimento; Cerrado; Ocupação; Produção; Produção de Alimentos; Produtividade; Solo; Tecnologia; Vegetação.
Thesaurus Nal:  agriculture; Brazil; food production; savannas; soil; technology; vegetation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101498/1/doc-59.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE29326 - 1EMBFL - --03516CPAC03516
AI-SEDE29326 - 2EMBFL - --03516CPAC03516
CNPGC13409 - 1EMBFL - PPFOL26422642
CNPH6609 - 1EMBFL - --033233323
CNPS9764 - 1EMBFL - --FOL 20972001.00020
CNPSO15735 - 1EMBFL - --43624362
CPAC8786 - 1UMTFL - --FOL7504FOL7504
CPAMN3855 - 1EMBFL - --FOL 30/981998.00030
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  17/09/1996
Data da última atualização:  17/09/1996
Autoria:  BODDEY, R. M.; DOBEREINER, J.
Título:  Nitrogen fixation associated with grasses and cereals: Recent progress and perspectives for the future.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Fertilizer Research, Dordrecht, v. 42, p. 241-250, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Over the last 20 years many new species of N2-fixing bacteria have been discovered in association with grasses, cereals and other non-nodulating crops. Virtually all of these bacteria are microaerophylic, fixing N2 only in the presence of low partial pressures of oxygen. Until a few years ago much attention was focussed on members the genus Azospirillum and it was assumed that N2 fixation was restricted to the rhizosphere or rhizoplane of the host plants. Through the use of N balance and 15N techniques it has been shown that in the case of lowland rice, several tropical pasture grasses and especially sugar cane, the contributions of biological N2 fixation (BNF) are of agronomic significance. More detailed study of the N2-fixing bacteria associated with sugar cane (Acetobacter diazotrophicus and Herbaspirillum spp.) has shown that they occur in high numbers not only in roots of this crop but also in the stems, leaves and trash but are rarely found in the soil. Some of these endophytic diazotrophs have now also been found in forage grasses, cereals, sweet potato and cassava, although evidence of significant BNF contributions is still lacking. The identification of these endophytic diazotrophs as the organisms probably responsible for the high contributions of N2 fixation observed in sugar cane suggests that it may be possible to attain significant BNF contributions in some other gramineae and perhaps root crops.
Palavras-Chave:  Acetabacter diazotrophicus; Acetobacter diazotrophicus; BNF; Cana-de-açúcar; Cereals; FBN; Fixacao; Fixação biologica de nitrogênio; Fixation; Nitrogen fixing bacteria; Planta graminea; Sugar cane.
Thesagro:  Cereal; Gramínea; Nitrogênio.
Thesaurus NAL:  Azospirillum; grasses; Herbaspirillum; nitrogen.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB24294 - 1UPCSP - --22146
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