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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
03/02/2022 |
Data da última atualização: |
03/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, J. G. K. da; PINHEIRO, A. B.; COSTA, R. S. C. da; OLIVEIRA, W. M.; LEONIDAS, F. das C. |
Afiliação: |
JÉSSICA GEISIANE KLABUNDE DA SILVA, Graduanda em Agronomia, Centro Universitário Aparício Carvalho de Porto Velho (FIMCA); ANDRÉ BEZERRA PINHEIRO, Gaduando em Agronomia, Centro Universitário Aparício Carvalho de Porto Velho (FIMCA); ROGERIO SEBASTIAO CORREA DA COSTA, CPAF-RO; WANDERLEY MISSIAS OLIVEIRA, CPAF-RO; FRANCISCO DAS CHAGAS LEONIDAS, CPAF-RO. |
Título: |
Teste de cozimento das cultivares de mandioca recomendadas pela Embrapa Rondônia. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2021, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. |
Páginas: |
p. 34. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Editores: Ana Karina Dias Salman; Henrique Nery Cipriani. |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi avaliar o tempo de cozimento das cultivares recomendadas pela Embrapa Rondônia. |
Palavras-Chave: |
Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia; Porto Velho (RO); Rondônia; Western Amazon. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Cocção; Mandioca; Manihot Esculenta. |
Thesaurus Nal: |
Cassava; Cooking; Sensory evaluation. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230844/1/cpafro-18700.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrossilvipastoril. Para informações adicionais entre em contato com cpamt.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
08/03/2017 |
Data da última atualização: |
06/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BATISTA, K. D.; SILVA, K. E. da; MARTINS, G. C.; WADT, L. H. de O.; SILVA, L. M. da; MELEM JUNIOR, N. J.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; MAGALHAES, C. A. de S.; TARDINI, A. B. B. |
Afiliação: |
KARINE DIAS BATISTA, CPAF-RR; KATIA EMIDIO DA SILVA, CPAA; GILVAN COIMBRA MARTINS, CPAA; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-Rondonia; LUCIELIO MANOEL DA SILVA, CPAF-Acre; NAGIB JORGE MELEM JUNIOR, CPAF-AP; MARCELINO CARNEIRO GUEDES, CPAF-AP; RAIMUNDO COSME DE OLIVEIRA JUNIOR, CPATU; CIRO AUGUSTO DE SOUZA MAGALHAES, CPAMT; AISY BOTEGA BALDONI TARDIN, CPAMT. |
Título: |
Selenium soil mapping under native Brazil nut forests in Brazilian Amazon. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 17-18. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis. |
Conteúdo: |
Brazil nut is distributed in Amazon and represents an important source of selenium, which plays an important role in the human diet. The Brazilian Agricultural Research Corporation, EMBRAPA, through the project "Brazil Nut Mapping and Environmental, Social and Economic Characterization of Production Systems in Amazon - MapCast" has been conducting studies in six Amazon States, aiming to increase knowledge about this species. Among the various research lines from the project, studies on selenium in the soil have been developed with a wide sampling spatial range. The results of this study are an important source of information that will subsidize studies on the relationship of Se with fruit production, as well as the association of this element in the soil with selenium content in nuts, contributing to identify areas with higher selenium levels and for food safety of nut human consumers. |
Thesagro: |
Bertholletia Excelsa. |
Thesaurus NAL: |
Brazil nuts. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01964naa a2200265 a 4500 001 2066562 005 2022-04-06 008 2016 bl --- 0-- u #d 100 1 $aBATISTA, K. D. 245 $aSelenium soil mapping under native Brazil nut forests in Brazilian Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2016 500 $aEditores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis. 520 $aBrazil nut is distributed in Amazon and represents an important source of selenium, which plays an important role in the human diet. The Brazilian Agricultural Research Corporation, EMBRAPA, through the project "Brazil Nut Mapping and Environmental, Social and Economic Characterization of Production Systems in Amazon - MapCast" has been conducting studies in six Amazon States, aiming to increase knowledge about this species. Among the various research lines from the project, studies on selenium in the soil have been developed with a wide sampling spatial range. The results of this study are an important source of information that will subsidize studies on the relationship of Se with fruit production, as well as the association of this element in the soil with selenium content in nuts, contributing to identify areas with higher selenium levels and for food safety of nut human consumers. 650 $aBrazil nuts 650 $aBertholletia Excelsa 700 1 $aSILVA, K. E. da 700 1 $aMARTINS, G. C. 700 1 $aWADT, L. H. de O. 700 1 $aSILVA, L. M. da 700 1 $aMELEM JUNIOR, N. J. 700 1 $aGUEDES, M. C. 700 1 $aOLIVEIRA JUNIOR, R. C. de 700 1 $aMAGALHAES, C. A. de S. 700 1 $aTARDINI, A. B. B. 773 $tIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 17-18.
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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