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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  18/04/2012
Data da última atualização:  06/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, C. M. S. de; GARCIA, R.; VALENTIM, J. F.; PEREIRA, O. G.
Afiliação:  CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; RASMO GARCIA, UFC; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; ODILON GOMES PEREIRA, UFV.
Título:  Dynamics of sward condition and botanical composition in mixed pastures of marandugrass, forage peanut and tropical kudzu.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 41, n. 3, p.501-511, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was carried out to evaluate the dynamics of sward condition and botanical composition of a mixed pasture of marandugrass (Brachiaria brizantha cv. Marandu), forage peanut (Arachis pintoi cv. Mandobi) and tropical kudzu (Pueraria phaseoloides), rotationally stocked at four daily forage allowance levels (6.6, 10.3, 14.3 and 17.9% of live weight). Sward condition was characterized in each stocking cycle by measuring pre- and post-grazing sward height, forage mass and percentage of bare ground. Botanical composition (grass, forage peanut, tropical kudzu and weeds) was evaluated before each stocking period. Swards under smaller forage allowances presented lower height, forage mass and ground cover. This condition favored the growth of forage peanut, which constituted 21.1, 15.2, 8.4 and 3.8% of forage mass in the last quarter of the experimental period, from the lowest to the highest forage allowance, respectively. Tropical kudzu was sensitive to all forage allowance levels and its percentage in the botanical composition was strongly reduced along the experimental period, especially during the dry season (July to September). Forage peanut cv. Mandobi and marandugrass form a more balanced mixture when pre-grazing sward height is maintained shorter than 45 cm. Tropical kudzu is intolerant to intensive grazing management systems when associated to marandugrass.
Palavras-Chave:  Altura da planta; Amendoim forrageiro; Arachis pintoi cv Marandu; Bare ground; Biomasa; Brachiaria brizantha cv Marandu; Cacahuetes forrajeros; Cultivares; Forage peanuts; Leguminosas forrajeras; Pastoreo mixto; Protección herbácea; Rendimiento de los cultivos; Suelo; Terreno desnudo.
Thesagro:  Altura; Biomassa; Brachiaria brizantha; Capim Brachiaria; Composição botânica; Kudzu; Leguminosa forrageira; Pueraria phaseoloides; Rendimento; Rotação de cultura; Solo; Variedade resistente.
Thesaurus Nal:  Arachis pintoi; Biomass; Crop yield; Cultivars; Forage legumes; Height; Mixed grazing; Soil; Sward; Urochloa brizantha.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57903/1/24244.pdf
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Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC24244 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/05/2019
Data da última atualização:  20/11/2019
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  LIMA, J. R.; RYBKA, A. C. P.; SOUZA, A. C. R. de; PINTO, C. O.; MAGALHAES, H. C. R.; ARAUJO, I. M. da S.; WURLITZER, N. J.; PARENTE, P. V. C.
Afiliação:  JANICE RIBEIRO LIMA, CTAA; ANA CECILIA POLONI RYBKA, Engenheira de Alimentos, doutora em Ciência de Alimentos, pesquisadora da Embrapa Semiárido, Petrolina, PE.; ARTHUR CLAUDIO RODRIGUES DE SOUZA, CNPAT; CLAUDIA OLIVEIRA PINTO, CNPGL; HILTON CESAR RODRIGUES MAGALHAES, CNPAT; IDILA MARIA DA SILVA ARAUJO, CNPAT; NEDIO JAIR WURLITZER, CNPAT; PAULO VICTOR COELHO PARENTE, Estudante do curso de Engenharia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará.
Título:  Amêndoas dos endocarpos de manga Keitt, Kent, Palmer e Tommy Atkins: rendimento na obtenção, composição centesimal e da fração lipídica
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2019.
Páginas:  15 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 186).
Idioma:  Português
Conteúdo:  A mangicultura é uma das principais atividades do agronegócio frutícola do Brasil, sendo o fruto consumido tanto in natura como processado. A polpa é o principal produto processado, gerando de 15% a 40% do peso do fruto em resíduo. O objetivo deste trabalho foi avaliar as características físico-?químicas e o rendimento de amêndoas obtidas de endocarpos (caroços) de mangas Keitt, Kent, Palmer e Tommy Atkins provenientes da extração da polpa, visando sua utilização como fonte de óleo.
Palavras-Chave:  Composição centesimal; Endocarpo.
Thesagro:  Ácido Graxo; Amêndoa; Manga; Mangifera Indica; Subproduto.
Thesaurus NAL:  Mangoes.
Categoria do assunto:  --
E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197667/1/BPD19002.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16077 - 1UMTFL - DD2019.0038
CPATSA58733 - 1UPCFL - DD
CTAA14591 - 1UPCFL - DD
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