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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/01/2010
Data da última atualização:  07/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LOPES, R. M.; VIEIRA, R. F.; COSTA, T. da S. A.
Afiliação:  RENATA MIRANDA LOPES; ROBERTO FONTES VIEIRA, CENARGEN; TANIA DA SILVEIRA AGOSTINI COSTA, CENARGEN.
Título:  Composição de ácidos graxos do óleo da polpa de coquinho-azedo.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009.
Idioma:  Português
Notas:  Apresentado também no ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 14., 2009, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2009. Resumo 100, p. 147.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos.
Thesagro:  Cerrado.
Thesaurus Nal:  Butia capitata.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN32064 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  04/07/2022
Data da última atualização:  04/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LEITE, R. da C.; PEREIRA, Y. C.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; MORAES, A. J. G. de; SILVA, G. B. da.
Afiliação:  RUBSON DA COSTA LEITE, Universidade Federal Rural da Amazônia; YNGLETY CASCAES PEREIRA, Universidade Federal Rural da Amazônia; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; ALESSANDRA JACKELINE GUEDES DE MORAES, Universidade Federal Rural da Amazônia; GISELE BARATA DA SILVA, Universidade Federal Rural da Amazônia.
Título:  Increase in yield, leaf nutrient, and profitability of soybean co-inoculated with Bacillus strains and Arbuscular mycorrhizal fungi.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, v. 46, e0220007, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.36783/18069657rbcs20220007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Microorganisms in the soil and rhizosphere can release part of the total phosphorus in the soil through solubilization, mineralization, and an increase of the root absorption surface. The ability of phosphate solubilizing bacteria and mycorrhizal fungi to promote higher yield and profitability in co-inoculated soybean was investigated. For this purpose, field and greenhouse experiments were conducted in the years 2020 and 2021 in Brazil. In the field, the first factor was composed of microorganism application on soybean (simple inoculation with Bradyrhizobium; co-inoculation with Bacillus strains; co-inoculation with arbuscular mycorrhiza), and the second factor consisted of the application or not of phosphate fertilizer (0 and 100 kg ha-1 of P2O5). In the greenhouse, treatments of the first factor were maintained with 50 % of the phosphate fertilization and one treatment added (standard inoculation with 100 % of the fertilization). Plant growth, roots, nodules, leaf nutrition, yield, and profitability were evaluated. In 2020, co-inoculation increased plant height, the number of pods, grains, and profitability index. The co-inoculation with Bacillus strains and arbuscular mycorrhiza promoted yield increase only associated with phosphate fertilization, by 813 and 761 kg ha-1 compared to standard inoculation, respectively. In 2021, there were increases for pods, grains, yield, gross profit, net income, and profitability index. Co-inoculation with Bacillus strains and arbuscula... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Rhizophagus intraradices.
Thesagro:  Fungo; Inoculação; Micorriza; Soja.
Thesaurus NAL:  Bacillus megaterium; Bacillus subtilis.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144423/1/Increase-in-yield-leaf-nutrient-and-probability-of-soybean.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29838 - 1UPCAP - DD
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