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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
06/04/2022 |
Data da última atualização: |
05/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Título: |
BRS Kalifa: grão de bico. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2022. |
Descrição Física: |
1 folder. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Equipe técnica: Warley Marcos Nascimento, Fábio A. Suinaga, Jadir B. Pinheiro, Leonardo S. Boiteux, Miguel Michereff Filho, Embrapa Hortaliças. Osmar P. Artiaga, Agro Garbanzo. Patrìcia Pereira Silva, bolsista CNPQ. |
Conteúdo: |
Grão de bico: BRS Kalifa. Indicações de cultivo. Origem. Época de plantio. Caracteristicas. Sementes. |
Palavras-Chave: |
Cultivar BRS Kalifa. |
Thesagro: |
Características Agronômicas; Cicer Arietinum; Época de Plantio; Grão de Bico; Variedade Resistente. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1141935/1/BRS-Kalifa.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. B. de; CASTRO, R. de; LIMA, L. L. de A.; ONO, E> O.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
Juliane Barreto de Oliveira, Master in Irrigated Horticultural, Estate University of Bahia, Juazeiro, BA, Brazil; Rogério de Castro, Technical University of Lisbon, Superior Institute of Agronomy, Lisbon, Portugal; Luciana Leite de Andrade Lima, Federal Rural University of Pernambuco, Recife, PE, Brazil; Elizabeth Orika Ono, UNESP, Botanic Department, Botucatu, SP, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA. |
Título: |
Sensory profile of tropical Syrah wines from different clones and rootstocks. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 57. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In oenology, sensory evaluation is an important tool that enologists have to assess the quality of the wines. Consists in evaluate wines aiming to identify its defects and describe the qualitative attributes, regarding visual, olfactive and gustative characteristics (Rizzon, 2010). There are many factors affecting composition and quality of wines. Among them, soil, climate, vine management and winemaking process (Sánchez and Dokoozlian, 2005). Through chemical and sensory analyses, wines can be characterized by explaining their qualities and typicality. In this way, this study aimed to evaluate the effects of rootstocks, clones and harvest date on sensory characteristics of 'Syrah' wines, from grapes cultivated in a partner winery, in Lagoa Grande, Pernambuco state, Brazil, from 2009 and 2010 vintages. |
Palavras-Chave: |
Perfil sensorial; Porta-enxerto; Syrah; Vinho tropical. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152859/1/Giuliano-p57-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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